Lehetséges e, hogy Magyarországon és általában Kelet-Európában többségbe fog kerülni a cigány lakosság?
igen. a magyarok nem igazán vállalnak gyereket,ha igen az is kitolódik 30 éves korra. átlag 1-2 gyerek páronként.
a romák már igen hamar szülnek gyereket,sokan 15 év körül. a gyerekek száma is elég magas,egyátalán nem ritka akinek 8-10 gyereke lesz. és mire az utolsó gyereke megszületik,addigra az első 2-3 gyerekének már van gyereke.szóval ja, nagyon szaporák
+a magyarok vándorolnak ki nyugatra,ez is a magyarok arányát csökkenti.
eljön az idő,amikor már a cigányok lesznek többségben. konktét számokat nem tudunk.de Borsodban 80%-ban cigány gyerek születik a kórházakban.
"A legnagyobb lélekszámú cigány kisebbség a következő európai országokban található (becsült adatok):
Törökország Törökország: kb. 2,0-5,0 millió[7]
Románia Románia: 1,0-2,5 millió[8][9]
Spanyolország Spanyolország: 1,5 millió [10]
Franciaország Franciaország: 1,2-1,3 millió
Magyarország Magyarország: 0,5-1 mill.[11][12][13][14]
Bulgária Bulgária: kb. 850 000
Szlovák Szlovákia: 550 000[15]
Szerbia Szerbia: 147 604
Görögország Görögország: 300 000
Macedónia Macedónia: 240 000
Csehország Csehország: 150-300 000
Olaszország Olaszország: 130-160 000
Németország Németország: 110 000
Oroszország Oroszország: 180 000[16]
Egyesült Királyság Egyesült Királyság: 90 000
Ukrajna Ukrajna: 50 000
Bosznia-Hercegovina Bosznia-Hercegovina: 40-100 000
Koszovó Koszovó: 40 000" Forrás Wikipédia, de vannak akik sokkal nagyobbra becsülik a létszámukat. Magyarországon a Wikipédia szerint fél millió és egymillió között van a létszámuk. Azonban lehetséges, hogy már többen vannak mint egy millió.
a tények ismertetése egyáltalán nem rasszizmus. azt csinálja a KSH is, meg egy halom statisztikai központ vagy alapítvány. az a rasszizmus amikor szimplán, önmagában megy a nagy "cigányozás" "g_cizés". És még akkor is meg tudom érteni, vannak települések (pl Bag, Pomáz) ahol bizony nagyon durva a helyzet, és könnyen lehet h már gyerekként át kellett élni vmi szörnyű élményt más etnikum révén, azt teljesen megértem h akkor nagyon berögzül a tőlük való félelem, a rájuk irányuló gyűlölet. De aki csak úgy menősködésből, ultrázásból, feszültséglevezetésként csinálja, na az a gáz..
hát az meg hogy mit hoz a jövő, igen nehéz. még a technológiai fejlődés is hatalmas távlatokat fog itt nyitni a gyerekeink felnőttkorára, talán sok társadalmi dolog is átalakul párhuzamosan.
Igen, lehetséges. Túlbecsülik az időt, mire átveszik a többség szerepét. Ha megjelenik a 2015-ös utónévstatisztika, meg lehet nézni, hanyadik a Rikárdó, Brendon, és társai (korábbi éveket kár alapul venni). Vannak az úgynevezett "LHH" (leghátrányosabb helyzetű) kistérségek, most már járások, ahol már idén 50% fölé emelkedik a cigány népesség aránya.
Ami furcsa még, hogy nem található az interneten statisztika a 18 év alattiak etnikai megoszlásáról, legalábbis én nem találtam. Ha valakinek sikerül, linkelje már be ide, a Kérdezőnek az lenne a leghasznosabb szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!