Hogy szoktassam magam rá, hogy igényes legyek magammal szemben és a házimunkában, ha 20 évig nem voltam az?
Indulj ki mások példájából, akiknek igényes a lakásuk.
Ha ezt a kérdést feltetted, akkor ez valószínűleg zavar téged. Biztos kaptál már megjegyzéseket és magad is szégyelled, ha behívsz valakit. Elég csak ezeket szem előtt tartanod, és legalább egyszer kipróbálni, hogy milyen érzés, ha adsz magadra és a környezetedre.
Amikor nekiállsz valaminek, ne nyűgként fogd fel, hanem próbáld meg élvezni. Hallgass esetleg valami jó zenét közben.
Kezdheted napi 2 (reggel-esti) zuhany, teljes nagytakarítás, amibe szinte kifordítod a lakást. Ablakpucolás.Függönymosás.Portörlés, felmosás, fényezés soroljam? A ruhák átmosása, átvasalása(mert ha már ilyet kiírtál, akkor ott tuti nincs normálisan intézve a ruhák..
Hűtőmosás stb.
Szerintem nem fogsz unatkozni, mert ha 20 évig nem törődtél vele, akkor ott van mit csinálni-sőt, még egy tisztasági festés sem árt és egy mázolás..
Arra meg figyelj, hogy a szennyes ruha meg ne boruljon ki..hanem rendszeresen mossál és ne ecettel öblíts, mert annál szörnyűbb nincs.
A társad meg mindig tiszta és ápolt legyen, ha hosszú a haja, akkor vagy keríts neki egy fodrász, vagy ha nem telik akkor vágd le te, vagy kérj egy fodrásztól segítséget a technikákra.+ Annál rondább nincs ha egy férfinek hosszúak a körmei pl. Erre is érdemes odafigyelni. Pedikür manikür nem csak neked, hanem akiért felelős vagy. A társad mindig ápolgt és net legyen.És: a ruhái, cipője mindig tiszta, friss, ne egy hétig hordjon semmit, hanem napi szinten váltson mind fehérneműt mint inget, polót, pulóvert. A farmert elég 2-3 naponta mosni, ha csak nem izzad bele, mert akkor azonnal szennyes. Azokat a holmikat meg amibe az izzadságszag beégett, az kuka.
Jah és még valami: 40 év feletti pasinál a hétköznapban elég ciki és égő fehér-tenisz-edző cipőben mászkálni az utcán, az max. az edzésre való már ilyen korban, de nem hétköznapra.
Ha gyerekeid vannak, azokra ugyan az mint a társadra.
Szóval minden kezdet nehéz, szerintem eleinte úgy elfogsz fáradni, hogy...aztán ha hozzászoksz, akkor rájössz, hogy ha tartod a rendet és odafigyelsz dolgokra/társra, akkor sokkal könnyebb dolgod lesz, mint akkor amikor a mocskot kerülgetitek. És hát a sok rosszban van jó is, mert az embernek ha a kedvencét akarja felvenni, akkor elég lesz azonnal benyúlnia a szekrénybe, és tisztán frissen vasalva feltudja venni.
No meg a látogatóitok nem fognak azon gondolkodni, hogy egy pohár vizet elfogadjanak-e, vagy sem az otthonotokból.
7 Amit te írsz, ha azt alkalmazza, sosem fog a végére érni, és sosem lesz rend.Mert mindig valami marad.
Én csak örülök annak, ha valaki ráébred, hogy változtatnia kell. De még annak is, ha segítséget kér..mert az már valaminek a mutatója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!