Te támogatod az egykézést?
Én például nem, több okból is:
- az egykék nem tanulják meg (tisztelet az igen kevés kivételnek) mi az az osztozkodás
- ha 2 embernek csak egy gyereke születik, a népesség fogy
- akinek van hasonló korú testvére, annak automatikusan van barátja, játszótársa is (legalább is szerintem)
Egyébként én is egyedüli gyermek vagyok, kíváncsi vagyok ezzel kapcsolatban a ti véleményetekre is.
Nagy hülyeség amit írtál-
- az egykék nem tanulják meg (tisztelet az igen kevés kivételnek) mi az az osztozkodás .. Ez csak nevelés kérdése. Teljesen mindegy, hogy egyke vagy vagy van 6 testvéred, ha nem tanít meg a szülő arra, hogy adj másoknak, kicsik esetében add oda a játékodat, hogy a másik is tudjon játszani, akkor a 6 testvér is lehet iszonyú irigy, önző, "minden az enyém" típus. Sok egykét ismerek akik az utolsó falat kenyerüket is inkább odaadják, mert így lettek nevelve.
- ha 2 embernek csak egy gyereke születik, a népesség fogy - Eddig nem úgy néz ki , hogy fogyna a népesség. Sőt inkább túl vagyunk népesedve.
- - akinek van hasonló korú testvére, annak automatikusan van barátja, játszótársa is (legalább is szerintem) - Ez sem igaz. Sok embert ismerek akiknek van testvérük, de soha nem voltak jóban, és lassan már 20 éve nem is tartják a kapcsolatot. Nekem is vannak testvéreim, és gyerekkorunkban szó szerint "öltük" egymást. Sokszor a vér folyt úgy összeverekedtünk.. Egyke gyerekeknek is lehetnek jó barátjuk..Szóval a barátság, játszótárs nem függ attól, hogy sok testvéred van vagy egyke vagy.
Egyke vagyok és több dologban nem érek veled egyet. Kollégiumban tanultam és merem állítani, az egykék néha jobban osztoztak a társaikkal, mint akiknek otthon több testvérük volt.
Régen volt már, akkoriban újdonság és nem is olcsó cucc volt a kivi, a nagy zöld almák, ahol én tanultam a pizza is elég drága volt. Mi egykék, ha vettünk, mindig elosztottuk a szobatársak, sőt, ha jutott a mellettünk lakók közt is.
Akiknek sok testvére volt, örültek, hogy végre nem kell osztozni, ezért ritkán adtak másnak abból, amit vettek.
A népesség nem fogy, hanem túlnépesedés van.
Az sem igaz, hogy automatikusan barátok a testvérek. Ideális esetben így van, de én nagyon sok testvért ismerek, akik gyerekkorukban sem szerették egymást és ez felnőtt korukra sem változott.
Nem mondanám, hogy feltétlenül jobb az egyik helyzet, mint a másik. Abban biztos vagyok, hogy nem lehet rossz, ha az embernek van egy jó testvére, de én gyerekkoromban nem éreztem, hogy szenvednék emiatt.
Én a kérdezővel értek egyet.
1. és 2., olyan családban, ahol a testvérek gyűlölik egymást (tényleg sok ilyen van sajnos), ott igazából egy gyereket sem kellene vállalni, mert az ilyen gyerekek szülei szemlátomást alkalmatlanok arra, hogy ép lelkivilágú gyereket neveljenek fel. Ez a feladat akkor sem fog nekik sikerülni, ha három gyereket csinálnak, meg akkor sem, ha egyet.
A népesség pedig rohamosan fogy, nem Indiáról beszélünk, hanem Magyarországról.
van abban igazság, amit leírtál (én is egyke vagyok), de maga a gondolat meg abszurd...
mi van azokkal a nőkkel, akik nem tudnak több gyereket szülni, kihordani különböző egészségügyi gondok miatt? vagy netalántán egyedül álló szülő, akkor őket hagyjuk éhen halni, mert csak egy gyereket tudtak összehozni? ezt te sem gondolhatod komolyan
mi így is épp elég nehezen éltük meg, mikor elvették tőlünk a családi támogatást, mert csak egyke vagyok, és egyedül nevelt anyukám..., olyan családot meg személyesen ismerek, ahol van 3 gyerek, apuka milliós havi fizuval simán felvette a támogatás (mondjuk hülye is lett volna visszautasítani), de remélem érzed a különbséget
Látom, itt járt a lepontozóosztag. :D
Osztozkodás - Ahogy azt 1. válaszoló is írta, ez inkább nevelés kérdése.
Népesség - Elsősorban nem a kevés születő gyerek, hanem a kivándorlás miatt fogy a népesség Magyarországon. Jobb életkörülményeket kellene teremteni, akkor nem fogyna ilyen rohamosan.
Barát - Barátja, játszótársa lehet máshonnan is.
Úgyhogy én nem értek veled egyet, én egy gyermeket szeretnék, de aki többet szeretne, az nyugodtan vállaljon többet. :)
Szerintem ez nem igaz. Én is egyke vagyok, és a jószívűségem az egyik legjobb tulajdonságom. Amennyire én látom, akinek testvére van, és mindig mindenen osztozkodnia kellett, az később hajlamosabb jobban félteni a sajátját, pont azért mert az van belekódolva, hogy az a tied amit elveszel.
A magyar népesség fogy, ez tény. De nem értem ez miért probléma.
Nem ismerek olyan embert, akinek a testvére lenne a "legjobb barátja". Ha jóban is vannak, azért más korosztály, más személyiség. Arra van a bölcsi, az ovi, az iskola, hogy barátokat szerezzen a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!