Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A magyar emberek többsége...

A magyar emberek többsége miért hívja a kenőmargarint vajnak?

Figyelt kérdés
A margarin mikor terjedt el annyira, hogy ha bemennék bármelyik magyar lakásba és kérnek egy vajas kenyeret, szinte biztos margarinost adnának?
2015. aug. 29. 11:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
22%

"Ez nem gyűjtőnév, hanem ostobaság."

Ezek szerint a fél ország ostoba csak mert vajat mond margarin helyett...részemről az ostobaság nem itt kezdődik.

De azért vicces hogy úgy beszélünk erről, mintha a világ legnagyobb problémája lenne :D

2015. aug. 29. 13:58
 12/20 anonim ***** válasza:
Nem mintha védeném az élelmiszeripar apró kis trükkjeit, de bizony rá van írva, csak el kell olvasni. Még ha apró betűvel akkor is. Az egyik trükk az összekeverés a polcokon valóban, de ha én laktózérzékeny lennék, biztos nem volnék lusta elolvasni a csomagolást. A laktózérzékenyeket megértem, de ha valaki nem érez különbséget, annak tényleg mindegy mit eszeik.
2015. aug. 29. 14:00
 13/20 anonim ***** válasza:
17%
11# tényleg nem a világ legnagyobb problémája, de ha mindegy hogy nevezzük, mert hasonlóan néz ki az már probléma. És az igen is ostobaság. Ha a szart felteszed üvegben a polcra az attól még nem lekvár.
2015. aug. 29. 14:05
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

"de bizony rá van írva, csak el kell olvasni"

Rá van írva, és én el is olvasom, de a legtöbb embert szerintem nem érdekli. Ugyanaz az íze, ugyanúgy néz ki

2015. aug. 29. 14:11
 15/20 anonim ***** válasza:
42%
A lósz@.rt ugyanaz az íze. Én dohányzom, de mégis érzem a különbséget. Próbálj meg mindegyikből melegszendvicset készíteni egyidejűleg, rögtön érzed a különbséget, mert felmelegítve még jobban érezhető. Vagy vannak bizonyos mártások, amit vajjal kell elkészíteni, fényesre keverni. Próbáld ki ebből is meg abból is, és egyből megérted miről regélek. A margarin illúzió! Ennyi!
2015. aug. 29. 14:50
 16/20 anonim ***** válasza:
63%

Mert fogalmuk nincs, mi az a vaj. Ezen az oldalon is volt már rengeteg kérdés arról, hogy a vaj és a margarin ugyanaz-e; sok tizenéves komolyan nem tudja, hogy előbbi tejből készül, utóbbi pedig élelmiszernek nem nevezhető ipari csinálmány. Azt hiszem, a nyolcvanas évek vége táján kezdett el nagyon terjedni, én akkortájt születtem, és kiskoromban nálunk is margarinos volt a "vajas" kenyér, legnagyobb sajnálatomra.

Arra kár hivatkozni, hogy "vaj" rövidebb szó, annyira senki nem siethet (egyáltalán hova? a halál megvár!), hogy ne érjen rá végigmondani azt, hogy "margarin". Igen, hülyébben hangzik a margarinos kenyér, mint a vajas kenyér, de ha egyszer nem vaj van rákenve?!

2015. aug. 29. 19:00
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
Mi a bajotok a margarinnal?
2015. aug. 29. 19:10
 18/20 anonim ***** válasza:

Tisztában vagyok a különbségekkel a 2 között, de akkor is vajat fogok mondani mert ezt szoktam meg... Âltalában egyiket sem használom mert mindkettő egy adag zsírtömb. Semmi más.

Engedd már meg légyszi hogy úgy hívjam ahogy akarom.

Ha meg valaki esetleg félreérti tudok neki szólni hogy nem arra gondoltam.

Nagy ügy.

2015. aug. 30. 07:58
 19/20 anonim ***** válasza:
Komolyan érdekel mi a bajotok a margarinnal, és nem fogok rájönni, csak azért mert lepontoztok
2015. aug. 30. 08:37
 20/20 anonim ***** válasza:

Hívja otthon mindenki úgy ahogy akarja, de amikor a bolti eladó lány sem tudja a különbséget az már gáz.

A múltkor mikor vajat kértem, szedegeti elő a hűtőből a dobozos margarinokat, hogy ez meg ez van, háromszor elmondtam, hogy vajat szeretnék mire kapcsolt vörösödő fejjel. Természetesen volt vaj is.

2015. aug. 30. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!