A magyar emberek többsége miért hívja a kenőmargarint vajnak?
"Ez nem gyűjtőnév, hanem ostobaság."
Ezek szerint a fél ország ostoba csak mert vajat mond margarin helyett...részemről az ostobaság nem itt kezdődik.
De azért vicces hogy úgy beszélünk erről, mintha a világ legnagyobb problémája lenne :D
"de bizony rá van írva, csak el kell olvasni"
Rá van írva, és én el is olvasom, de a legtöbb embert szerintem nem érdekli. Ugyanaz az íze, ugyanúgy néz ki
Mert fogalmuk nincs, mi az a vaj. Ezen az oldalon is volt már rengeteg kérdés arról, hogy a vaj és a margarin ugyanaz-e; sok tizenéves komolyan nem tudja, hogy előbbi tejből készül, utóbbi pedig élelmiszernek nem nevezhető ipari csinálmány. Azt hiszem, a nyolcvanas évek vége táján kezdett el nagyon terjedni, én akkortájt születtem, és kiskoromban nálunk is margarinos volt a "vajas" kenyér, legnagyobb sajnálatomra.
Arra kár hivatkozni, hogy "vaj" rövidebb szó, annyira senki nem siethet (egyáltalán hova? a halál megvár!), hogy ne érjen rá végigmondani azt, hogy "margarin". Igen, hülyébben hangzik a margarinos kenyér, mint a vajas kenyér, de ha egyszer nem vaj van rákenve?!
Tisztában vagyok a különbségekkel a 2 között, de akkor is vajat fogok mondani mert ezt szoktam meg... Âltalában egyiket sem használom mert mindkettő egy adag zsírtömb. Semmi más.
Engedd már meg légyszi hogy úgy hívjam ahogy akarom.
Ha meg valaki esetleg félreérti tudok neki szólni hogy nem arra gondoltam.
Nagy ügy.
Hívja otthon mindenki úgy ahogy akarja, de amikor a bolti eladó lány sem tudja a különbséget az már gáz.
A múltkor mikor vajat kértem, szedegeti elő a hűtőből a dobozos margarinokat, hogy ez meg ez van, háromszor elmondtam, hogy vajat szeretnék mire kapcsolt vörösödő fejjel. Természetesen volt vaj is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!