Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Pán Péter szindróma? (bővebb...

Pán Péter szindróma? (bővebb lent)

Figyelt kérdés

Teljesen átlagos, normális 20 éves lány vagyok, aki most végez OKJ-s iskolát, soha nem ért semmilyen nagyobb megrázkódtatás az életében, mégis megint furcsa gondolataim vannak. A gyerekkorom is simán telt, mégis, az utóbbi napokban megint felerősödött bennem egy érzés, és már úgy érzem, kezdek szétesni tőle. Nagyon, nagyon erős vágyat érzek arra, (kicsit nevetséges) hogy játékot vásároljak magamnak. Nem szoktam számítógépes se másmilyen játékokkal játszani, sőt, nincs is a közelemben, nincsenek kisebb testvéreim, mégis már hónapok óta egyszerűen megőrülök akkor, ha nem megyek be egy játékboltba és nem veszek magamnak valamit. Nézegetem az interneten a játékboltok oldalait, tervezgetem mit veszek meg... pedig nem is akarom és tudom, hogy mondjuk egy plüssmackót semmire se használnék.. Régebben szerettem ellopni dolgokat (enyhe kleptománia) a barátaimtól vagy az iskolából de az az érzés fogta magát és elmúlt. Ez pedig hasonló ehhez, persze az nem értheti milyen, aki még nem érzett ilyet. Szorongok tőle és érzem, hogy meg kell tennem.

Pán Péter szindróma?

Ti mit gondoltok, mi bajom lehet?

Kérnem kellene szakember segítségét?

2015. aug. 13. 15:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Igen, a legjobb az lenne, ha szakemberhez fordulnál, sok minden lejön már ebből az írásból is, ahogy vélekedsz a dolgokról, de nem akarok önjelölt pszichológust játszani, menj el egy igazihoz! :)
2015. aug. 13. 16:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy az, mert nem erzed magad gyereknek (legalabbis én ezt szurtem le a kerdesedbol). Egyebkent mennyi ideje van ez igy? Par hete, vagy egy eve?
2015. aug. 13. 16:13
 3/8 anonim ***** válasza:
78%

Kedves Homo Ludnes kollegina,

Nincs ezzel gond, aki azt állítja nem szeret játszani, az vagy hazudik, vagy orvosi eset. Még egy felnőtt embernek is lehet valami szerencsekabbalája, vajon miért lehet kapni annyiféle kulcstartót meg más biszbaszt. Gyerekkoromban apával toltuk a Nintendot, pedig ő már régen nem volt gyerek; sőt amióta számítógép és emulator van, néha nosztalgiázok egy kis Battle City-vel Contra-val, Mario-val; és természetesen a modernebb játékok sem maradhatnak ki a repertoárból (ezt pedig nem egy játékfüggő mondja, ritkán kapcsolom be).

Vegyél valamit. De lopni a közértből nem ér. :)

2015. aug. 13. 17:28
 4/8 anonim ***** válasza:

A legtöbb ember vágyakozik valamire, és bizony sokszor nézeget arról prospektusokat, weboldalakat, stb. Az pedig, hogy valamit nem "használnál", attól annak a megvásárlása még nem beteges.

Ha az ember gyűjt valamit, az sem beteges. Van, aki a régi pénzeket gyűjti, van, aki a bélyegeket, van, aki a világháborús maketteket, és van, aki a plüssöket. Ebben nincs semmi rendellenes, ameddig ez nem megy az életminőség rovására. (Ha mondjuk nem lehetne már lépni a játékoktól, és a lakás 90%-a használhatatlan lenne emiatt, az már tényleg beteges lenne, de gyanítom, erről itt szó nincs.)

Az pedig, hogy szeretsz játszani, és szereted a játékokat? Ez a normális! Az ember alapvetően véve játékos lény, csak sokan ezt felnőtt korukra elnyomják.

2015. aug. 13. 18:19
 5/8 A kérdező kommentje:
elég regota igy van, mar evek ota de,mindig elnyomtam magamban mert nagyon gaznak érzem. koszonom a hozzaszoalsokat
2015. aug. 13. 20:04
 6/8 anonim ***** válasza:

Pán Péter szindróma teljesen más mint amit körülírsz

Neked kényszered van egy bizonyos cselekvés íránt (játékvásárlás). Kényszerbetegség tüneteit mutatod.

Egy szakértő sokat segíthetne!

2015. aug. 13. 22:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Maga a vásárlás ösztönöz vagy az, hogy játszhass egy jót? Nem mindegy. Amúgy elárulom, "komoly" 30-as férfiú vagyok, és az imént játszottam egy jó focit Xbox-on, abszolút beleélve magamat, és annak ideje alatt csak az számított, hogy megverem-e Kamerunnal Egyiptomot vagy nem. Ezért van a játék, kikapcsol, feltölt, ha nem viszed túlzásba.

Az erős vágyakozás pedig talán azért van, mert régóta elnyomtad ezt magadban. (?) A lényeg, hogy engedd magadat játszani, de ha a vásárlás kényszeres, akkor ott valami mélyebb ok húzódik, mert az pótcselekvés.

2015. aug. 13. 23:58
 8/8 anonim válasza:
Ez nem Pán Péter-szindróma. Abban az ember nem tud elvalni a családi kuckótól és még 30-40 évesen is anyucit keresi mindenhol
2017. febr. 8. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!