Az IQ csak egy viszonyszám, ami azt mutatja meg, hogy a logikus, intelligens gondolkodásban a nagy átlaghoz képest hol foglalsz helyet.
De ez nem határolja be, hogy mi lehetsz, vagy mi nem. Persze, ha olyan területen akarsz dolgozni, ahol fontos a logikus, intelligens gondolkodás, ott előnyben van az, akinek magasabb az IQ-ja, és nyilván furcsa lenne, ha valaki 60-as IQ-val akarna atomfizikusnak menni, de ésszerű határokon belül nem ez fog meghatározni semmit.
Nem igaz, hogy az IQ semmit nem jelent. Ez így butaság. Csak maga az intelligencia elég megfoghatatlan dolog, és a legtöbb területen az IQ-beli hátrány simán kompenzálható.
Attól, mert valakinek alacsonyabb az intelligenciahányadosa, még megszerezheti ugyanazt a képesítést, mint akinek magasabb, csak általában amit egy számottevően magasabb IQ-jú ember amit lazán megtanul/elvégez, azt a másik csak vért izzadva képes teljesíteni.
12: Dehogynem!
Kitalálsz valami fantasztikus megváltó mindenkin segítő nem is létező módszert és már kész is :)
Persze kell hozzá kreativitás meg érzék. De hát ha ilyen magas az IQ-d, akkor csak meg tudod oldani :)
Pszichológus vagyok, és humán témájú pályázati programokat vezetek, meg tréningezek. Az alapfizetésem nettó 400 ezer/hó, és erre jön az extra bevétel, ha pályázatot nyerek. Én azért nem keseregnék annyira. Hozzáállás kérdése az egész. Ja, és mocskos sok munka, de azt külföldön is elvárják a pénzedért.
A te kérdésed inkább azt jelenti: nagyon okosnak gondolom magamat, de dolgozni nem akarok. Hogy kereshetnék sok pénzt csak a két szép szememért?
Egyébként a 125-ös IQ még mindig az átlag tartományba esik. 70 és 130 közé esik a népesség döntő többsége.
Hagyd ott a munkádat,nem neked való az.;)
Szó sem volt olyanról,hogy én kérkedek az iq-mmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!