12 vagyok és nem tudom milyen szakmát válasszak. Van ötletetek? Segítene
Figyelt kérdés
2014. dec. 8. 18:34
1/11 A kérdező kommentje:
kösz de ahhoz kéne egy traktor
2014. dec. 8. 18:36
4/11 anonim válasza:
Azért valamit mondj magadról. Mi érdekel? Milyenek a képességeid?(milyen tárgyak mennek jól?) Mit csinálsz szívesen? Szakmában vagy felsőoktatásban gondolkodsz?
5/11 anonim válasza:
Érettségizz le,18 évesen majd még bőven ráérsz ezen gondolkozni.
6/11 talor válasza:
Bőven van még időd eldönteni, a te korodban még én sem tudtam, hogy mi leszek, ha nagy leszek.
Tényleg jó lenne, ha leírnád, hogy mi érdekel, hogy esetleg tudjunk valami tanácsot adni.
7/11 anonim válasza:
Abban tudok valamit segíteni mit nem akánlok.
Autószerelő és CNC esztergályos ne akarj lenni.
De Te döntesz!
8/11 Synesztro válasza:
26/F Én ha újrakezdhetném, érettségi után jogot tanulnék, eléggé telített ugyan a szakma, de egy jogi végzettséggel, vagy 6 olyan munkahelyet tudok(ügyész, bíró, ügyvéd, jogi tanácsadó, hivatalnoki állás, gyámügyes stb. ebből a vezető ügyész a csúcs, vagy a bírósági elnök), amelyik közül szinte egy sem keres 200on alul, és pont azért telített a szakma, mert ha egy ilyen helyre bekerülsz, a próba idő után véglegesítenek, akkor csak fegyelmivel rúghatnak ki, ergó, ha vmi orbitális baromságot csinálsz, azon kívül, csomó juttatás stb. jár, na meg a boldog (és ilyen fizu után gondtalan) nyugdíjas élet is, a befolyásról, már csak ha azt nézzük, hogy a környék rendőrei nem igazán akarnak majd cseszegetni nem is szólva, főleg ha nem polgári, hanem büntető bíró leszel (az jobban is keres, több befolyás, kicsit kevesebb stressz mint a másiknál. Párom is bírósági dolgozó). Ha ez nem ,akkor érettségi után munkavédelemre szakosodnék, minden cégnél előírás, munka védelmist foglalkoztatni, van olyan cég, ahol szinte fél milliós (külföldön milliós) fizetéssel bírnak, és nem kell megszakadniuk, bár igaz, a felelősség nem kevés rajtuk. A szakértők, mondjuk pl.: kárszakértők sem keresnek keveset, értékbecslők stb. Ezekhez is min. egyetem kell, ha pedig szakma felé gondolkodsz, akkor igaz hogy csak külföldön fizuzzák meg őket kellőképp, de idehaza is jó pénznek számít, a CNC s (akár fa, akár fémipari), a nehézgépkezelő, a lakatos, és a fémiparhoz közeli szakmák is feltörekvőben vannak, az építőipar (én sajnos festőként ebbe tartozom:S) viszont hanyatlik. Oktatás szintén, tehát tanárnak sem érdemes, az élelmiszer ipart pedig azon okból nem ajánlom, mert áttérsz a fényevésre, amint megtudod hogy mi kerül manapság az asztalra, ill. annál sok az éjszakázás.:S Remélem tudtam segíteni.:)
9/11 nagycsaládos75 válasza:
Én is arra szavaznék hogy még ráérsz ezen agyalni,de ha nem sikerül semmit kiötleni akkor gimi! Ha van hozà érzéked akkor két tannyelvű azzal suli végére ha ügyes vagy simán lesz egy felsőfokú és egy másik nyelven középfokú nyelvvizsgád ezekkel meg később simán kiléphetsz a nagyvilágba tanulni vagy dolgozni! Sok sikert és szép napot! Ja és a vendéglátóipart kerüld!!!! Lassan már rabszolgatartás megy ebben a szakmában!!!
10/11 anonim válasza:
Ha van eszed a matekhoz, ajánlom az informatikát, biztos jövő, jó fizetés, sok álláslehetőség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!