Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Más is érez így?

Más is érez így?

Figyelt kérdés

Rajonok a viktoriánus korért. Legszívesebben visszautaznék az idôben és angliába költöznék, amikor nem voltak kocsik, telefonok, számítógépek. Sokan jártak operába és a komolyzene csak úgy virágzott. Bálok voltak és gönyörû ruhák a mindennapokra is, nem csak farmer és póló. Igaz, hogy abban az idôben sok volt a betegség, a szegénység, na de most? Ez most sincsen másképp, csupán fejlettebbek lettünk. Szeretnék találkozni néhány IGAZI úriemberrel és elmenni egy Beethoven koncertre. Szeretném látni az utcákat, ahol még nem uroalkodott a modern technika, a régiépítésû házakat.

Lehetséges, hogy sokan nem értetek velem egyet, sôt jönnek is majd a megomondó emberek, de jól esett kiírni magamból.

2015. aug. 5. 01:04
 1/5 anonim ***** válasza:
16%
Ok.
2015. aug. 5. 02:35
 2/5 anonim ***** válasza:

én még soha, de ha nagyon akarsz akkor virtuálisan tudsz teremteni egy ilyen világot :D persze nem ugyanaz mint az időgépes megoldás, de legalább kapnál egy kis szeletet belőle...vagy megpróbálhatsz valahol ilyen várost létrehozni, de ahhoz nagyobb tőke kell és nehezebb az embereket "odacsalni" ilyen életre...

22F

2015. aug. 5. 07:48
 3/5 anonim ***** válasza:

2-es, de hisz ez remek ötlet! Alapítsunk egy ilyen várost!!! :D

Amúgy lehet már van is valahol egy ilyen város?

2015. aug. 5. 08:58
 4/5 anonim ***** válasza:

egy eléggé kihalt helyen simán megoldható szerintem, mondjuk az nem MO-n van :D

ha van is, biztos nem facebookon posztolgatják a képeiket :D

2015. aug. 5. 11:02
 5/5 anonim válasza:

Már régi kérdés, nagyon régi, de válaszolok, mert ahogy neked is, nekem.is muszáj kiírnom magamból.

ANNYIRA EGYET ÉRTEK VELED! De komolyan. Rajongok a régebbi korokért, főleg a viktoriánus korért. Annyira visszamennék, de persze csak valami arisztokrata hölgy helyébe :D . Egyébként nyilván ott is nehéz volt az élet és közel sem volt olyan tökéleted, mint ahogy azt a regények, filmek lefestik, de nekem az egész hangulata annyira bejön. Én mondhatni nagyon "technika ellenes vagyok" . Vagyis nyilván nem az van, hogy se TVm, se telefonom és remeteként élek egy elszigetelt kis házikóban, de nem tetszik ami egyre jobban megy ebben a világban. Ahogy elgépiesedünk és átveszi felettünk az uralmat a technika. Túlságosan függünk a telefonainktól. Az udvariasság szinte kihalt. Örül az ember lánya, ha talál egy olyan fiút aki, ha bunkó is, legalább nem csak "azért" van vele (remélem értitek ;) ) .

Imádom a viktoriánus kori hangulatot. A ruhákat, az úriembereket, a csodálatos építészeti stílust, a nagy kúriákat, amik gazdagon diszítettek. A bálokat, és, hogy a legjobb szórakozás az olvasás volt. Azt, hogy hintóval vagy lóval jártak, sokkal több helyen volt még burjánzó természet, nem volt úton-útfélen autópálya meg panellakás.

Hogy nyaralásnál nem leruccantak a tengerhez, hanem a felsőbb réteg a nyaralójába ment.

Hogy a férfiak UDVAROLTAK, rendesen, nem csak úgy letudták egy "Szia cica, van gazdád?" felkiáltással.

Amikor érték volt ha az ember eljutott a színházba.

Engem lenyűgöznek a viktoriánus korabeli épületek és mindig elképzelem, hogy milyen volt amikor bennük élt egy család.

Szóval igen, más is érez így. Én.

2018. júl. 31. 01:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!