Szerintetek ciki lefényképezni a diplomát és kitenni közösségi oldalra? (fb, insta)
Miért nem elég a hagyományos szülőkkel/párral/barátokkal pózolós diplomaosztós kép?
Önmagában szerintem ciki kirakni.
Nem, én nem érzem szükségét. Az évfolyamtársaim 75%-a kitette. Nem irigykedésből, de agyba-főbe kommentelnek alá, jönnek a gratulációk, az éljenzés. Közben olyan emberről beszélünk, aki alig húzta ki az éveket, és nen is alkalmas a szakmára, s talán soha nem is fog benne dolgozni. Tanítói végzettségről van szó.
Bevallom, én is elgondolkoztam, hogy kiteszem, de olyat szerettem volna, amelyiken a kezemben tartom, semmiképpen sem olyat, ahol lefényképezem pár szép virág kíséretében. Nekem az az indokom lenne/lett volna, hogy a tanulmányaim során, pályaválasztásnál soha senki nem támogatott a családon kívül. Egy kis faluban élek, s itt nap nap után visszahallottam, hogy belőlem soha nem lesz tanár, s ha lesz is, a falubeli iskolába, ahol mellesleg én is tanultam, soha nem vesznek fel. Mindig jeles tanuló voltam, a diploma is 5-ös lett, s hála az égnek munkát is találtam. Nem a legjobb fizetéssel, de alkalmas arra, hogy csináljam azt amit szeretek. Ezért gondolkodtam el, hogy kiteszem. Nem orraládörgölni szeretnék, csak megmutatni, hogy a sok gyűlölködés, lebeszélés, csufolódás ellenére is sikerült.
"Dehogy ciki. Csak az hőbörög miatta, akinek nincs."
Nem az hoborog miatta akinek nincs, hanem az, akinek a boldogsaga nem fugg arctalan facebookozo senkik elismeresetol. Es ez nem csak a diplomara ertendo, hanem mindenre es mindenkire aki a "ha nem tettem ki facabookra, akkor meg sem tortent" elv szerint minden loszart kipost-ol. Szanalmas. Ennyi a tortenet. Es ezt nem azert irom mert szerintem a diploma egy semmiseg, de leirtak mar itt fent is: aki fontos neki az eletben az valoszinuleg meg a facebook post elott ertesult a diplomarol es gratulalt neki.
"We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!