Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ezen az oldalon akad még...

Ezen az oldalon akad még őszintén segítőkész ember? Mindenért megszólják a kérdezőket. Miért?

Figyelt kérdés

Meglehetősen bosszant, hogy itt valamennyi válaszadó minden létező módon bele akar kötni a hosszabb kérdésekbe.

Megszólják azt, aki helyesírási hibát vét (nem arról beszélek, amikor 1 mondaton belül 5 hibája van, csak ha elír 1 szót), megszólják azt, aki igényesebben fogalmaz.

Amatőr íróként (vagy talán a személyiségemből adódóan) valahogy megszokásból is túlfogalmazom a hétköznapi mondanivalómat is, főleg írásban képes vagyok fél - 1 oldalon át részletezni és körítéssel tálalni egy magyarázatot. Nem vagyok rá különösebben büszke, mert sokan fárasztónak találják, de nem is igazán tudom, hogyan foghatnám rövidebbre olykor. Esküszöm, nem azért csinálom, hogy okoskodónak tűnjek vagy bármi ilyesmi.

Nemrég feltettem egy kérdést, egy barátom tanulásával kapcsolatban, hogy miképp segíthetném. Leírtam egy rakás részletet (persze akadt, amit kifelejtettem). Két válaszból az egyik leszólta a kérdésem, hogy "biztos kamu, mert túl irodalmian van megfogalmazva". (R U f-ing kidding me...?!) A másik meg kétségbe vonta, hogy valóban egy barátról írok és nem magamról, mert "túlságosan jól ismerem minden gondolatát". Ha valakit évek óta ismersz, ha nem is minden gondolatát látod, azért eléggé kiszámíthatóvá válik a gondolkodása és hozzáállása bizonyos dolgokhoz.

Van valaki, aki még tapasztalja ezt? A valódi segítőkészség igazából hiányzik a válaszaikból, csak a kötekedés megy. Ha vette a fáradságot, hogy elolvasson egy hosszabb kérdést, miért kell mindenáron belekötni ilyen jelentéktelen baromságokba? De ezt más kérdéseknél, változatos témakörökben is tapasztalom, főleg helyesírás terén, vagy bármilyen részletkérdésben.

Egyébként, köszönöm, ha ti is elolvassátok a bosszankodásom...

2015. júl. 5. 15:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Mert gyakran nem valós problémával jönnek (pláne nem ebbe a kategóriába) az emberek. Az emberek véleménye megoszlik és inkább forum jellegű lesz az egész oldal.
2015. júl. 5. 18:01
 12/13 anonim ***** válasza:

Oh ezzel én is találkoztam, főleg a 'hol találom' kérdések kapcsán. Persze tudnak olyanokat is kiírni amik ténsleg anyira alapvetőek, hogy a keresőbe beírod és az első találat kielégitheti a kérdést ha az illető nem lusta. De velem is előfordult már (és láttam is már ilyet), hogy egy bonyolultab dolgot kerestem és már mindenhol utánanéztem majd végső elkeseredettségemben kiírtam hátha valaki aki jobban járatos abban a témában segíthet erre csak olyan válaszokat kaptam mint

-Ott a Googl

-Nézz utána

Ha nem tudják a választ minek írnak oda az ilyen jellegű kédésekhez?

2015. júl. 6. 11:31
 13/13 anonim válasza:

Biztos te is olvastál már itt bosszantóan idióta kérdést, amitől még lehetetlen módon a talpadon is felállt a szőr. Vannak segítőkész emberek, csak egyre többet tesznek fel értelmetlen és éretlen kérdéseket, vagy annyira (bocsánat a szóhasználatért) röhejes a kérdés és a kérdező, hogy az másoknak már fáj, és nem tudják komolyan venni.

Ne vagyok az a bunkó típus, tanácsokat adni szeretek, és adok is, sok ismeretlen embernek és sok barátomnak adtam már tanácsokat, de van, amikor a hajamat tudnám tépni némely kérdezőn és válaszolón is.

Persze ez csak saját vélemény, tudom, hogy nem mindenki ért velem egyet.

Ami a helyesírást illeti, ami te is említettél, egy-két szóelírásért azrt nem is kell rögtön belekötni az emberbe, ez természetes, mert mindenki vét ilyen gépelési hibát, de valóban irritáló tud lenni, amikor valaki halomra írja el a szavakat (pl. hejes, akor, mongyuk, haraggy, mien, meik, és még sorolhatnám).

2015. aug. 17. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!