Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A magabiztosság tanulható?

A magabiztosság tanulható?

Figyelt kérdés

Sosem voltam túlzottan magabiztos.Mindig is inkább önbizalomhiányos voltam.Mára ez egy kicsit változott pozitív irányban.Viszont sok helyzetben még mindig előbukkan ez a dolog.Sokszor úgy érzem,hogy bizonyos dolgokra nem vagyok képes,bizonytalan vagyok,nem vagyok elég határozott.Ha új emberekkel ismerkedem,izgulok.Sokszor ha el kell intézni valamit,"mimóza" vagyok,de próbálok magabiztosnak tűnni.

Olyan szakmám lesz,ahol nagyon fontos a határozott,magabiztos személyiség és kiállás.Szeretném ezeket erőseíteni magamban.

Van bárkinek bármilyen ötlete?Meg lehet tanulni amagabiztosságot?

21/L

2015. júl. 5. 09:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Mi fiúk, sokszor hisszük, hogy lányok mindig önbizalommal vannak teli, pedig ugyan olyan emberek vagyunk mindannyian.

Válaszoljak: nem tanulható.

Kialakítható. Ha a komfortzónádon kívül mész, direkt olyan helyzetbe hozod magad, ahol eddig előjött ek a hiáyosságaid, akkor előbb-utóbb kialakul hogyan keteld őket. Ha jól kezeled, pozitív visszacsatolást kapsz vissza, ebből alakítható ki az önbizalom.

2015. júl. 5. 10:12
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem még a rutin is sokat számít. Tehát először lehet, hogy félénk leszel, ha idegenekkel találkozol, de a 100. idegen után már eszedbe sem jut izgulni. Az ember mindig attól fél, és akkor bizonytalan a legjobban, amikor egy olyan dolgot kell csinálnia, amit még sohasem tett (persze van, aki ekkor sem izgul, de a legtöbben igen, sőt, sokan pánikolnak ilyenkor). Viszont ha kialakul az adott dologban egy rutin, akkor már teljesen természetesen tudod kezelni azt. Ilyen pl. az is, hogy sokan nem tudnak mások előtt szerepelni. Viszont ezt is bárki meg tudja szokni, ha sokszor kell szerepelnie.

Szóval teljesen természetes, ha izgulsz az ismeretlentől, más is izgul. Inkább kezelni kell ezt megtanulni.

2015. júl. 5. 12:30
 3/3 anonim ***** válasza:

Alapból én sem voltam magabiztos. Amikor a mostani munkahelyemre kerültem, kerestem az olyan embereket, akik okosabbak nálam, vagy van bennük valami, ami bennem nincs. Így találtam egy olyan embert, akitől pl. a magabiztosságot nagyon tudom tanulni.

A lényeg: próbálj olyan embert keresni a környezetedben, akiben megbízol, akit tartasz valamire (és magabiztosnak véled), és tanulj tőle! Legyen egy minta számodra, akit követhetsz!

2015. júl. 5. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!