Mit gondolnátok egy lányról, ha ilyesmit mesélne? Elmebeteg?
"Nem messze a folyótól táboroztunk le.
Mögöttünk erdő, előttünk víz, a barna, süppedő, homokos talaj meredeken lejtett. Balra a nádas árnyékában régi vízimalom állt, kisértetiessé téve a hely hangulatát.
A távolban a túlpart irányában fehér fények ragyogtak a víz felett.
A vízhez közeledve egyre hűlt a levegő. A hullámok ritmikus mozgása nyugalommal töltött el, az esti félhomály ellazította a szemeim.
Egy pillanattal később azonban rossz irányt vettem. Először csak ok nélküli félelem töltött el, az a fajta, amikor földbe gyökerezik az ember lába, mintha valami iszonyatosat látna. Ennek ellenére a víz úgy vonzott, mint kalózt a rablott kincs.
Néha visszatekintettem a tábortüzünk irányába, és úgy éreztem magam, mintha nem maximum ötven méterre távolodtam volna tőle, hanem mérföldekre. Ezen a részen már csípett az éjszakai levegő.
A félelemérzetet lassan fizikai tünetek kísérték. Előbb csak szédülés, majd éles fájdalom a szívem táján. Éreztem, ahogy lassul az agyam, tompul az érzékelésem, de a hajtott a kíváncsiság, mivel biztos voltam benne, hogy a helynek köze van az állapoztomhoz.
Nem sokára elértem azt a pontot, ahol két folyó torkollott egymásba.
A következő percekről csak zavart emlékeim vannak. Láttam fodrozni a vizet, ahogy az apó hullámok egymás fölé kerekedtek, majd lágy ölelésben buktak a síkos talajra.
Ezt követően ájuláshoz hasonlatos érzés járta át a testem, a lábaim ellazultak, az agyam kikapcsolt.
Felocsúdva távolodni kezdtem a helytől, ám csak nem értem el a táborunkat, mintha mind térben, mind időben jóval messzebbre jutottam volna"
Állítólag megtörtént
Mi itt az elmebetegség?
"szépirodalom" - úgy hívják, - van még mit fejlődnie...
de nem az eseted.
Hűű! Ladó Gyula Lajos is "javíthatatlan álmodozó" volt , de tanulhatna!
Ez vagy valami "csók és könny" -kaliberű szirupos romantikából idézet ,
mármint a szóhasználat-és a fogalmazás szerint is. Vagy valóban kezdődő mentális probléma.... Mint valami depresszióféle elegye lenne egy "halálközeli-élménnyel" .
Jómagam epilepsziás vagyok , de legalább azzal igyekszem könnyíteni a helyzetemen , hogy nem olvasok ilyen "irodalmat" . Bocsáss meg, hogy most mégis csapdába estem"
Egyébként : maholnap már azt is fenntartással fogadom , amiről tudván tudom ,
hogy megtörtént. Nemhogy azt , amiről állítják , hogy megtörtént.... : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!