Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan ne vegyem magam semmibe?

Hogyan ne vegyem magam semmibe?

Figyelt kérdés
18 éves,csinos lány vagyok( hosszú szőke haj,kék szem) jelee tanuló.Eddig tök szép minden.Csakhogy egy k****ra elcs****tt gyerekkorom vol.Barom az apám,egész kicsi koromtól kezdve szidott,ütött.Olyanokat mondott,hogy barom állat,süket idióta,hülye gyerek.És olyan dolgokért,hogy pl 3-as lett egy matek dolgozatom.Ha például 8 évesen pusilnem kellett a kocsiban,akkor olyanokat mondott,h ráköt egy wc-t a hátamra és majd járhatok azzal.Ezt az utcán mondta,gallotta egy csomó ember. :( Ga egy barátom átjött akkor is legalább egyszer leordított.Mindig hibás vagyok valamiért.Nem vagyok több ezekszerint, mint egy süket idióra.Ennyinek is tartom magam. :( Ezek után hogyan becsüljem meg önnmagamat? :(
2015. jún. 11. 21:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Apad egy allat!Te pedig egy kincs vagy.
2015. jún. 11. 21:16
 2/8 A kérdező kommentje:

:'( ugyan kinek?

Jólesett hogy ezt írtad. Soha senki nem mondta ezt nekem

2015. jún. 11. 21:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Én 23 éves fiú vagyok és én issok rosszat kaptam. Főleg lehülyéztek, bambáztak, de komolyan is gondolták sokszor. Azért olyan súlyos helyzet nem volt velem, mint veled, de még mindig kihat az életemre. Én azt találtam megoldásnak, hogy "elengedem a fülem mellett", nem igazán törődök már vele, mert úgyis én tudom, hogy én milyen vagyok. Nem vagyok buta, egyetemre járok, pár dologban egész jó vagyok, van amiben kevésbé, néha értetlen, de alapjában véve valamivel az átlag feletti az "agyam". Még az is segített egyébként, hogy elkértem egy pszichológusi doktorival rendelkező tanáromtól az IQ tesztes könyvét, amivel elég pontosan lemérhető az IQ, és az végre objektívan kimutatta, hogy felesleges emiatt aggódnom. (Az valahogy nem győzött meg, hogy a középiskolám egyik legjobb tanulójának számítottam). Fontos, hogy ne valami netes IQ tesztet tölts ki, ha Te is szeretnéd megtudni.

Harmadik megoldásnak azt tudom mondani, hogy menj el pszichológushoz. Vagy vedd magad körbe olyan emberekkel, akik megbecsülnek (de vigyázz, hogy ne ess át a ló túloldalára, ne válj beképzelté).

Remélem segítettem.

2015. jún. 11. 21:25
 4/8 anonim ***** válasza:
ugyan kinek? -Nekem peldaul.Ertekes ember vagy! Ne hagyd,hogy edesapad miatt lelki serult maradj.Elj teljes eletet.
2015. jún. 11. 21:29
 5/8 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok. :) Alig várom, hogy egyetemista legyek, elkezdek dolgozni és megszakítok a családommal minden kapcsolatot.Az ember nem vágyik vissza oda,ahol csak bántották
2015. jún. 11. 21:53
 6/8 anonim ***** válasza:
3-as, nem szeretnélek megbántani, de inkább szakembernél tölts ki egy valóban elismert IQ tesztet, annak talán van értelme. Azért talán, mert az IQ nem minden...
2015. jún. 12. 00:06
 7/8 anonim ***** válasza:

Egy gyerek,ha bántják és ez folyamatos,magát kezdi el hibáztatni,nagyon helytelenül.

A saját rosszasága az,amiben magyarázatot talál a történtekre.. Ez sajnos felnőttként is megmaradhat benne, ezért fontos lenne, ahogy tudsz költözz el otthonról, lehetőleg minél messzebb.

Én biztos vagyok benne,így látatlanban is,se rossz, se haszontalan ember nem vagy!:)

Azért,mert a barom apád ezt nevelte beléd,még nem igaz.

Ha gondolod dobj egy privit, beszélgessünk :)

2015. jún. 12. 05:28
 8/8 anonim ***** válasza:

6-os, elárulom, hogy általánosiskolás koromban kitöltöttem egy IQ tesztet egy "szakembernél" és olyan eredménye lett, hogy meg sem merte nekem mondani, csak a szüleimet kérdezte, hogy hányszor buktam meg -- miközben színjeles tanuló voltam. Valószínűleg 70 körüli pont jött ki neki. Béna teszt volt szerintem, volt 1 kérdés, amin fél órán keresztül gondolkodtam, hogy hogy lehet az, hogy annak nem csak 1 megoldása van, és az nem hagyott engem nyugodni. Mondta ugyan, hogy haladjak tovább, de nem mondta, hogy ez időre megy, meg nem történik semmi baj, ha nem oldom meg azt. Azt hiszem azt mondta, hogy tippeljek, én meg úgy hittem, hogy azzal "csalok". Aztán meg ezt a dolgot nem vette figyelembe. Innentől kezdve nem bízok az ilyenekben. Az az IQ tesztes könyv meg standardizált tesztekből állt, pontos használati utasítással. Legalább annyit ért, mint egy átlag pszichológus tesztje. Ráadásul nem egy MSc-s pszichológus adta, hanem egy doktor.

De nyilván az IQ teszt nem minden, sőt!

2015. jún. 12. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!