Informatikusok! Titeket mi fogott meg az informatikában ami miatt erre a szakra mentetek? Milyen témákat találtok benne érdekesnek manapság? Mikor döntöttétek el, hogy ilyen irányba szeretnétek valamikor elindulni/tovább menni?
Apám matektanár volt. kb a 80-as években az iskolájából elküldték számítástechnikai tanfolyamra. Hozott haza egy ilyent: [link]
Akkortól tudtam, hogy nekem ez kell.
Szeretek programozni meg hogy mindenre jó egy számítógép. És ezek a hülyék meg azért fizetnek, hogy jól szórakozzak. :)
Elsősorban nem az informatika fogott meg hanem az, hogy ezáltal "építhetek" és működő dolgokat valósíthatok meg, hasonlóan mint egy építész.. Fantasztikus érzés az, amikor a sokáig írt kódod először végre azt csinálja amit tényleg kell.
Ami miatt ezt a szakot választottam az a mesterséges intelligencia..
Imádnám, ha végre tudnék egy olyan szoftvert írni, amely képes emberhez hasonlóan gondolkodni és tanácsokat is adni neki mint egy nagy testvér..
Ehhez inkább a 90-es és 2000-es években futó scifi-k hozták meg a kedvem (a Knight Rider KITT-jétől és a TimeTrax Selma-jától kezdve a Battlestar Galactica cylon-jaiig..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!