Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek iskolába járni...

Szerintetek iskolába járni volt jobb, vagy dolgozni? Miért ijesztgetik a gyerekeket, hogy a munka rosszabb lesz?

Figyelt kérdés
Szerintem az iskola sokkal rosszabb. Az embernek nem lehetnek önálló döntései, a tanárok sokkal megalázóbb módon parancsolgatnak mint a főnökök, nem lehet csak úgy iskolát váltani ha úgy tetszik, mindenféle buta programon kell résztvenni tanítási időn kívül, sok helyen az iskolaorvosok alázzák meg a diákokat, hétvégén, szünetben is tanulni kell a leendő dolgozatra, és mindezért még fizetés se jár. Az egyedüli pozitívuma az egésznek a sok szünidő. De én semmi pénzért nem mennék vissza.
2015. máj. 31. 13:26
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Végülis tényleg attól függ, hogy kinek milyen a munkája, az enyémben például nem sok felelősség van, továbbképzések sincsenek, szóval tényleg csak letudom azt a 8 órát és kész. Köszi a válaszokat.
2015. máj. 31. 19:07
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
A munka egyértelműen jobb. Azért mondják a felnőttek, hogy az iskola jobb a gyerekeknek, mert nem elég jó az ő életük. Kifejezetten, személyesen az övék. És, hogy ezt ne kelljen beismerni, azt mondják, hogy maga az élet rossz, nem ők a hibásak.
2015. máj. 31. 22:10
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemre járok, dolgoztam is, és meg kell mondanom, dolgozni jobb abban az esetben, ha jók a munkakörülmények.

1) rendesen megfizetik (ugye általános suliban még ösztöndíj sincs a jó tanulóknak, csak a hátrányos helyzetűeknek... egyetemen meg szaktól függ... bölcsész, de nem kifejezetten büfészakon tanultam (nyelv), és 5.5-ös kreditátlaggal kaptam 7500 Ft-ot per hó...) - nemcsak a pénz miatt, hanem azért, mert érzi az ember, hogy miért dolgozott

2) több a szabadidő egy nap - tanulásnál... bejársz az órákra, aztán lecke, aztán tanulás, kötelezők olvasása vagy filmnézés, dolgozatok... azért az átlag munkahelyen az ember nem visz haza annyi, olyan mértékű melót (voltam olyan munkahelyen, ahol kellett, az egy merő borzalom volt minden tekintetben, de voltam olyan munkahelyen 2n is, ahol nem, és nem kifejezetten fizikai munka volt egyik sem)

-a legtöbb helyen nem ellenőriznek 24/7, míg általános suliban, gimiben igen

Persze a sulinak is vannak előnyei, pl. hogy nem kell az adók, megélhetés miatt aggodalmaskodni meg a szünidő. De ezzel együtt is a munkát szeretem jobban.

2015. máj. 31. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!