Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ilyen taplók az emberek...

Miért ilyen taplók az emberek a biciklisekkel?

Figyelt kérdés
Éppen mentem hazafelé a járdán, nem mentem gyorsan, mert nem túl széles, és kb. 10 méterenként átmegy rajta egy autós út is, mikor egy csaj a párjával sétált, lasítottam, gondoltam, hogy elengednek, csak félre áll az egyik, de nem, így majdnem belementem a csajba, ugyanis mindenhova nézett, csak előre nem, de ha nem megyek lassan, és nem fékezek le előtte 1 méterrel tényleg elütöm.. Ezután bocsánatot kértem, de még ő cseszett le, hogy mit képzelek magamról, nem látom, hogy ő ott van? És ő meg miért akkor vesz észre egy egyébként marha egyenes úton, mikor majdnem a pofájában landolok? Mindig figyelek, mert mikor még én is gyalogos voltam, féltem a bringáktól, de mindig figyeltem rájuk, és most is figyelek, nehogy neki menjek valakinek, inkább a bokron is át megyek, de ha egyszer nem férek el az úton, ők meg nem engednek el, elfoglalják az egész utat, akkor hol menjek, repüljek át fölöttük?
2015. máj. 28. 16:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy a lelkedbe tiprunk, de ez a te hibád.

Én is inkább a járdán karikázok, nem szeretek a főúton menni, de tudom, hogy nekem kell odafigyelnem, nem a gyalogosnak.

2015. máj. 28. 19:01
 12/20 anonim ***** válasza:
93%
Ezt a kérdést fordítottan is fel lehetne tenni... A biciklisek - akik nagy része a kreszt se tudja - általában száguldoznak, mindenhol ott vannak, "én nem hibáztam, csakis a másik a hibás" logikát folytatják, beláthatatlan utakon mennek, ahol a gyalogosnak kell félreugorni (mellesleg aki járdán szabályosan közlekedik), szóval nagyon nagyra vannak a (nem)tudásukkal a cangások...
2015. máj. 28. 19:14
 13/20 A kérdező kommentje:
Ha már minden biciklis tapló, akkor a minden gyalogos tapló elv érvényesülhet mellette. Rengetegen mennek a bicikliúton, és amikor rácsengetek és/vagy kikerülöm őket, akkor én vagyok elküldve a jó édes anyámba, hogy mit képzelek magamról, hogy ott száguldozok.. Forgalmas helyen egyébként is lassan megyek, én féltem régen a bringáktól, nem azért megyek, hogy elüssek valakit. Én sem szoktam leszállni a bringáról ha zebrán megyek át, bevallom, de ilyenkor olyan szélre megyek, hogy az már nem is a zebra. Gondolom ez is csak MO-n van, hogy aki gyalogos, az utoljára az összes bringást, autóst, aki meg autós az a többit stb. Akkora egy élmény itthon élni..
2015. máj. 28. 20:02
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

En, mint egy szinten bringas megertelek. Az uton menni eletveszely amilyen autosok vannak!

Az, hogy "ez is csak MO-n van, hogy aki gyalogos, az utoljára az összes bringást" nem igaz, Angliaban elek es itt aztan meginkabb figyelmetlenek az emberek. Arrebb nem menne egyik sem (oke, talan 10% a kivetel de a legtobb minyha varna, h majd atugrom, vayg talan arra hajt, hogy elutom, o meg majd perelhet?) mikor latja, hogy vele szembe jovok biciklivel...de mar megszoktam, birja a bringam a fuves terepet, legalabb kutyasz*r nincs.

2015. máj. 28. 20:12
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de attól, hogy a gyalogosok netán taplók, még nem lesz igazad.
2015. máj. 28. 20:17
 16/20 A kérdező kommentje:
Nem arra ment a kérdés, hogy most igen, én használom a járdát, figyelnem kellene, de attól még a másik is odafigyelhetne.. Hanem, hogy alapvetően olyan bunkón bánnak a bringásokkal, mintha mindegyik arra menne, hogy mindenkit elgázoljon, mintsem törődve senkivel, csak hajt előre, pedig szerintem ez egyáltalán nem igaz, mégis mindenki ebben a hitben él. És a nagy többség a száját is ki meri nyitni, ne adj isten, ha etnikum az illető..
2015. máj. 28. 20:25
 17/20 anonim ***** válasza:
47%

Én gyalogos vagyok, nem tudok vezetni, de nem utálom az autósokat. A bicikliseket igen.

Az autót látom, hallom, én a járdán megyek, az autó az úton. Minden tiszta.

A bicajos gyors, halk, nem csenget, előugrik mindenhonnan, néha az úton megy, néha a járdán, ahogy épp úri kedve tartja. A zebrán össze-vissza száguld.

2015. máj. 28. 20:27
 18/20 anonim ***** válasza:

" Én sem szoktam leszállni a bringáról ha zebrán megyek át, bevallom, de ilyenkor olyan szélre megyek, hogy az már nem is a zebra."

Nem csak azért kell a zebrán leszállni a kerékpárról, hogy ne zavard a gyalogosokat, hanem azért is, mert egy kerékpárral sokkal gyorsabban lehet megközelíteni a gyalogátkelő helyet és ezért sok esetben az elsőbbségadásra kötelezett gépkocsivezető nem tud időben felkészülni az elsőbbségadásra, ami igen balesetveszélyes, mind a kerékpárosra, mind a gépkocsivezetőre nézve(hirtelen fékezés miatt, hátulról történő ütközés veszélye)

Sajnos semmilyen szempontból nincs igazad. Ha (sorozatos) szabálytalanságot követsz el, akkor legalább légy udvarias és a minimum az, hogy ott megadod az elsőbbséget, ahol nem is lehetnél szabályosan. Ha ők nem állnak félre, akkor nem kell átrepülnöd felettük, hanem meg kell állni, szépen le kell szállni a kerékpárról és azt tolva ki kell kerülni őket. Ennyi.

2015. máj. 29. 15:41
 19/20 anonim ***** válasza:
55%

"Miért ilyen taplók az emberek a biciklisekkel?"

A kérdésedben a válasz.

2015. máj. 29. 15:46
 20/20 anonim ***** válasza:

"Éppen mentem hazafelé a járdán..." - írod.

Már itt megadtad a választ kérdésedre.

A járda a gyalogosoké! Miért kéne elsőbbséget adnia neked, aki illetéktelenül az ő számára épített és fenntartott helyet használod?

Ha igazad lenne és jogos volna felháborodásod, akkor a gyalogos is megkövetelhetné kitérésed, ha ő a kerékpárúton sétál!

2015. máj. 31. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!