Miért ilyen taplók az emberek a biciklisekkel?
Sajnálom, hogy a lelkedbe tiprunk, de ez a te hibád.
Én is inkább a járdán karikázok, nem szeretek a főúton menni, de tudom, hogy nekem kell odafigyelnem, nem a gyalogosnak.
En, mint egy szinten bringas megertelek. Az uton menni eletveszely amilyen autosok vannak!
Az, hogy "ez is csak MO-n van, hogy aki gyalogos, az utoljára az összes bringást" nem igaz, Angliaban elek es itt aztan meginkabb figyelmetlenek az emberek. Arrebb nem menne egyik sem (oke, talan 10% a kivetel de a legtobb minyha varna, h majd atugrom, vayg talan arra hajt, hogy elutom, o meg majd perelhet?) mikor latja, hogy vele szembe jovok biciklivel...de mar megszoktam, birja a bringam a fuves terepet, legalabb kutyasz*r nincs.
Én gyalogos vagyok, nem tudok vezetni, de nem utálom az autósokat. A bicikliseket igen.
Az autót látom, hallom, én a járdán megyek, az autó az úton. Minden tiszta.
A bicajos gyors, halk, nem csenget, előugrik mindenhonnan, néha az úton megy, néha a járdán, ahogy épp úri kedve tartja. A zebrán össze-vissza száguld.
" Én sem szoktam leszállni a bringáról ha zebrán megyek át, bevallom, de ilyenkor olyan szélre megyek, hogy az már nem is a zebra."
Nem csak azért kell a zebrán leszállni a kerékpárról, hogy ne zavard a gyalogosokat, hanem azért is, mert egy kerékpárral sokkal gyorsabban lehet megközelíteni a gyalogátkelő helyet és ezért sok esetben az elsőbbségadásra kötelezett gépkocsivezető nem tud időben felkészülni az elsőbbségadásra, ami igen balesetveszélyes, mind a kerékpárosra, mind a gépkocsivezetőre nézve(hirtelen fékezés miatt, hátulról történő ütközés veszélye)
Sajnos semmilyen szempontból nincs igazad. Ha (sorozatos) szabálytalanságot követsz el, akkor legalább légy udvarias és a minimum az, hogy ott megadod az elsőbbséget, ahol nem is lehetnél szabályosan. Ha ők nem állnak félre, akkor nem kell átrepülnöd felettük, hanem meg kell állni, szépen le kell szállni a kerékpárról és azt tolva ki kell kerülni őket. Ennyi.
"Miért ilyen taplók az emberek a biciklisekkel?"
A kérdésedben a válasz.
"Éppen mentem hazafelé a járdán..." - írod.
Már itt megadtad a választ kérdésedre.
A járda a gyalogosoké! Miért kéne elsőbbséget adnia neked, aki illetéktelenül az ő számára épített és fenntartott helyet használod?
Ha igazad lenne és jogos volna felháborodásod, akkor a gyalogos is megkövetelhetné kitérésed, ha ő a kerékpárúton sétál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!