Miért ilyen taplók az emberek a biciklisekkel?
"akkor hol menjek, repüljek át fölöttük?" Hát nem a járdán, mert ott semmi keresnivalód nincs!
Járdán tilos kerékpározni!
Két kivétel van:
Az első: Mivel a 12. évnél fiatalabb gyerekek főútvonalon még nem kerékpározhatnak, ezért ők haladhatnak a párhuzamos járdán, legfeljebb 10 km/h sebességgel.
A másik kivétel: lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, közlekedhetsz a járdán. De csak a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel.
Teljesen jogos ha a gyalogos nem számít rád nem figyel rád és fel van háborodva, mert te szegsz szabályt!
A harmadikhoz: az úttest kerékpározásra alkalmatlan...
A túl nagy és/vagy veszélyes forgalom még nem teszi alkalmatlanná a rendelet szerint.
Mert a biciklisek taplók.
Rám soha nem csengetett még biciklis, elütni viszont napi szinten akarnak.
Tegnap zebrán megyek át, jön szembe a zebra közepén egy biciklis, én meg nem tudtam, merre ugorjak, a nő meg csak ordít, hogy húzzak arrébb.
Eddig biciklit zebrán tolva embereket csak a híradóban láttam, amikor nyilván látják, hogy filmezik őket. smh
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!