Mit mondjak ha a cigányok odajönnek, hogy mondjam meg az időt a telefonomról?
Engem múltkor talált be egy. Volt nálam egy kb újonnan 1000Ft-ot érő kis telenor márkás gagyi telefon. Na azt nem sajnáltam, de mikor elővettem a cigó meg se várta hogy megmondjam az időt máris továbbment. A vicc az volt hogy kis gyökér volt akin látszott hogy egy pofontól behal. Ennek ellenére bepróbálkozott. Olyan is volt már hogy megmondtam hogy nem tudom az időt. Erre elkezdte hogy "Nézd már meg nekem, tudom hogy van nálad telefon" hát mondom "Bammeg, nincs menj arrébb és nézd meg valami kirakatba ha ennyire fontos" (fejhallgató attól rajtam volt)
Amúgy a legjobb megoldás szerintem is ha veszel egy pár száz forintos kis karórát valamelyik kínaiban. Akkor odajön megkérdezni az időt akkor mosolyogva megmondhatod neki.
"''Bocsi, lemerült a telefonom''. Nem vagy köteles többet mondani nekik, nem fognak kérdezősködni, hogy miért merül ilyen gyorsan és nem fognak bizonyítékot követelni, hogy tényleg lemerült."
De kis naiv vagy. Ilyenkor jön a: "hallod tesó ne hazudja már" "nézd már meg azért ne haragudj" "jó de akkor adjál már egy kis aprót hallom, hogy csörög a zsebedben".
visszakérdezel-van egy cigid?
azt mondja nincs.
erre te-ó a rák egye ki a beled akkor szerezz nekem!
a cigányok nagyon komolyan veszik az átkot,ugyanakkor röhögnek is rajta ha nem cigány használja,mert csak a cigányok használják egymás közt,vagyis így azt fogják hinni,hogy te is kanyaló vagy ilyen dumával és békén hagynak.
a másik vonzata ennek,hogy nem engedtél semmiben,nem válaszoltál neki,nem teljesítetted a kérését,hanem visszakérdeztél,tehát ki nem mondva nem rendelted alá magad,ami szintén ki nem mondott erődemonstráció.
de a lényeg,hogy nem szabad engedned semmiben.
ha válaszolsz engedsz.
ha teljesíted a kérését engedsz.
az engedékenység egyenlő a gyengeséggel.
ez meg elvezet oda,hogy kirabolhatnak megverhetnek.
de ha már a verbális szakaszban egyértelművé teszed,hogy minimális szinten sem rendeled alá magad,akkor visszakozhat,hogy nehezebb célpont vagy,problémás.
Én már 13 évesen megmondtam az ilyennek, hogy nem tudom, és elsétáltam. Nem fog utánad menni, hidd el.
Ha pénz kunyerálnak, akkor is megmondom, hogy nem adok. Ennyi.
Egyszer meg főtéren kérdezte tőlem egy ilyen az időt, és felmutattam a toronyórára, hogy tessék onnan leolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!