Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért az európai országokban...

Miért az európai országokban van a legkevesebb laktóz érzékeny ember?

Figyelt kérdés

A távol-keletiek,afrikaiak,amerikai őslakosok túlnyomó többsége ugyebár tejcukor érzékeny mert nincs hagyománya náluk a tejfogyasztásnak.

De mondjuk a közép-ázsiaiak,arabok,dél-európaiak vagy akár a magyarok között is-ahol szintén van hagyománya a marhatartásnak-gyakori probléma míg Európa északi részén szinte ismeretlen.

Ugyebár az ősmagyarok pásztorkodó népek voltak és gondolom ittak tejet is,de akkor,hogy jön ehhez a gyakori laktóz érzékenység ?



2015. máj. 21. 20:56
 1/1 anonim ***** válasza:
Ezt inkább a rasszbeli hovatartozással szokták társítani és nem földrajzi helyekkel. Az élelmiszer-fgyasztási szokásoknak valószínűleg nincsen ilyen evolúciós szerepe.
2015. máj. 21. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!