Tényleg igaz ha halálod pillanatában hogy akkor lepereg előtted az életed?
Konkrétan minden lepereg, képek ugranak be, amire már nem is emlékszel vagy miért mondják?
Emlékszik az ember a látott képekre?
Ha valaki volt már ilyen helyzetben az hogyan látta a dolgokat?
Pl gondolok olyanokra akiket újra élesztettek.
Ijesztő?
Én arra gondolok amikor leáll a szív , és az idő alatt mi történik az emberi lélekkel amíg a mentősök az életedért küzdenek.
Abban az 1-2 percben mi történik amikor már nem élsz de még nem élesztettek újra.
Vajon ezek az emberek mire emlékeznek, van e fény az alagút végén vagy lássák e a paradicsomot, vagy a poklot?
A halálközeli élmények beszámolói alapján a "lepereg előttem az életem" kicsit félreérthető, valószínűbb, hogy ebben az ún. panorámatudatban az élet fontos pillanatai egyszerre jelennek meg. Ez egy olyan tudatállapot, amit az átélők nem tudnak igazán szavakba önteni, egyfelől intenzívebb a valóságos tapasztalásnál (máris nincs kapaszkodó) - talán ahhoz hasonlítható, mintha egy kétdimenziós létforma hirtelen átkerülne háromdimenziós környezetbe.
Ez is a halálközeli élmények csoportjába tartozik, Raymond A. Moody Élet az élet után c. könyvében közel 150 ilyen beszámolót gyűjtött össze.
Magyarországon R. Kárpáti Péter készített dokumentumfilmet ebből a témából, sajnos nem találtam elérési linket, a YouTube-on csak előzetesek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!