Azzal aki rendszeresen bantalmazza a gyermeket mit tesznek? Valakivel fordult ilyen elő gyerekkorában?
Semmit sajnos.
Engem is bántalmaztak, de csak én iszom a levét, a családom él boldogan.
Mi értesz bántalmazás alatt? Gyerekkorunkban,, ha nagy disznóságot csináltunk, kaptunk a fenekünkre, bár ez ritkán fordult elő. De semmi káros következménye nem lett, mert megérdemeltük. Egy fenékverés vagy kézrecsapás nem tragédia.
Ha rendszeresen és súlyosan bántalmaznak egy gyereket, a Gyámhatóság figyelmezteti a szülőket. Súlyos esetben intézetbe viszik a gyereket.
A legtöbb esetben sajnos semmit. Ha mégis, akkor is a gyermek szívja meg a legjobban. Súlyos eseteknél a szülőt lecsukják, a gyereket intézetbe küldik. A családon belüli erőszak ellen folyamatosan küzdenek világszerte, de a helyzet nem igazán javul.
Tegyél fel konkrétabb kérdést, esetleg hozz fel példát is, hátha akkor okosabban tudunk válaszolni.
Nálunk is elég durva volt a helyzet, de senkit nem érdekelt. Az osztályfőnök egyszer megjegyezte, hogy hogy lehetek ilyen ügyetlen, hogy mindig tele vagyok kék zöld foltokkal.
(Ez kb. 8 éve lehetett, amióta eljöttem 'otthonról' kezdek helyre rázódni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!