Nemrég kaptam egy SMS-t valamiféle Intrumtól, hogy rendezzem a tartozásomat, de tudomásom szerint nincs semmilyen tartozásom mi akar ez lenni?
Figyelt kérdés
Szóval kaptam ezt az üzenetet, hogy "Tisztelt ugyfelunk!Tartozasanak rendezese ugyeben kerem haladektalanul vegye fel velunk a kapcsolatot!;Irat: (telefonszám) Intrum Justitia Kft"
Mit jelentsen ez? Nincs semmilyen tartozásom se parkolás se semmi, sőt kocsim sincs. Milyen tartozásom lehet? Mit csináljak hívjam fel őket, vagy mit csináljak?
2015. ápr. 24. 18:35
11/17 anonim válasza:
Szerintem küldj nekik vissza egy SMS-t hogy hagyjanak téged békén mert feljelented őket zaklatásért! Én ezt tenném a helyedben! De lehet hogy másvalakinek akarták küldeni az SMS-t csak egyszerűen elirták a telefonszámot.
12/17 anonim válasza:
Az intrum justitia egy behJtoceg, ami "megveszi" a szolgaltatoktol az ugyfelek hatralekat. Altalaban elofizetesekbol adodo hatralekokrol van szo (telefon, tv, internet, stb). Sokmindenbol adodhat a tartozas, az is lehet, hogy olyan regebbi dolog, amire mar nem is gondolnal, mert sokszor a szolgaltatok sokaig, akar 1-2 evig is konyvelgetik a volt ugyfel tartozasat es csak hosszu ido utan adjak at behajto cegnek a hatralekot. Mindenkepp fel kell oket keresned, nem szelhamos banda, dolgoztam olyan helyen, ami egyutt mukodott az intrummal. Nagyon magas kamatot tesznek a tartozasra + adminisztracios dijat, ami miatt egy-ket ezer forintbol konnyen tobb tizezres tartozast csinalnak. Az is lehet, hogy egy bankkartya tartozas (megszuntetted a szamladat, de az ugyintezo nem tajekoztatott rola, hogy a nullas egyenlegedbol meg kesobb eves kartyadijat, vagy akarmit le fognak vonni es tartozasod keletkezik). Eloszor is ne idegeskedj, kerdezd meg, hogy melyik szolgaltatotol kaptak meg a tartozasodat es tajekoztassanak rola, hogy mibol adodik a tartozas. Mindenkeppen alaposan jard korbe a temat, mert elofordul, hogy a szolgaltato hibazik es olyan teteleket konyvelnek le nalad, amik nem lennenek jogosak (nem direkt, hanem elnezi/elrontja az ugyintezo, vagy a rendszer hibazik valamit es igazabol nem jogos a tartozas). Ha kerdesed van, akkor egyeztess a szolgaltatoval is. Kotelesek bizonyitani, hogy az a tartozas, amit eladtak az intrumnak, teljesen jogos volt. Ha nem akarnak tajekoztatni, akkor ne hagyd magad, tegyel panaszt, kerj rola jegyzokonyvet, hogy nem tajekoztattak a tartozas reszleteirol, jogossagarol.
13/17 A kérdező kommentje:
De nekem nincs se hitelem se hátralékom még, se telefonos tartozásom, se müholdas tévém. Nemrég lettem 20 éves, gondolom sok éves tartozásom nem lehet, vagy 15-16 évesen milyen tartozásom lehetett, amit nem fizettem be? Még az internetet is anyámék fizetik, de ők még egyszer sem maradtak el semmivel és nekik is van külön telefonuk gondolom nem az én telefonszámomat adták még, hogy én álljam a csekket, vagy igen? #12 Így szerinted milyen tartozásom lehet? Tegnap óta próbálom hívni őket, de nem veszik fel hát ez kész poén!
2015. ápr. 25. 11:05
14/17 anonim válasza:
Hát ha semmi tartozásod, akkor valószínűleg csak valaki rossz számot adott meg és így kerültél a rendszerükbe. Érdemes ezt jelezni feléjük - meg kideríteni tényleg nem a te nevedre szól-e a dolog. Bár ha csak véletlen van náluk a telefonszámod, barátkozz meg vele, hogy ha a fejedre állsz, akkor is zargatni fognak, mert ilyen helyeken csak és kizárólag az eredeti ügyfél kérheti a szám törlését/módosítását/egyéb (tapasztalat, engem az egyik bank hívogat, én mindig elmondom nekik, hogy nem állunk szerződésben, nem én adtam meg a számot, ők megígérik, hogy intéznek valamit, aztán újra hívnak...)
15/17 A kérdező kommentje:
#14 Én már számtalanszor hívtam a megadott számot, de nem akarják felvenni, sőt utána néztem az interneten és nem szerepel a honlapjukon a megadott szám, ami igencsak furcsa. Nemrég ismét küldtek nekem sms-t, de én már úgy vagyok vele, hogy hagy küldjék az smseket, amíg bele nem szakadnak, mivel én tudom, hogy nekem nincs semmilyen távozásom félelem addig küldhetik az smseket, amíg meg nem unják, amint látom a telefononom kijelzőjén, hogy "INTRUM" már törlöm is. És az kizárt, hogy tévedésből küldenék nekem valószínűleg ez egy lehúzós pénzéhes cég, ami az hívásokból akar meggazdagodni. Gyakorlatilag már úgy vagyok vele, hogy nem állítom be az ébresztőt, mert az INTRUM van olyan kedves, hogy felébreszt. :D
2015. ápr. 28. 11:14
16/17 A kérdező kommentje:
...Felőlem...
2015. ápr. 28. 11:15
17/17 anonim válasza:
Tiltsd le a számot amiről az SMS-ek jönnek! Ennyi. Nyugi ha nincs sehova tartozásod hiába pattognak :D mondjuk én nem tűrném el hogy zaklassanak!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!