Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nagyon sokat gondolkozok az...

Nagyon sokat gondolkozok az öngyilkosságon. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Kb egy hete, vagy nem is tudom mennyi ideje minden nap eszembe jut kb kétszer. Nagyon kilátástalannak is látom a helyzetet, de lehet, hogy egy gyógyszer miatt is van. Háziorvoshoz menjek vagy nőgyógyászhoz?

Még decemberben vettem be nagy hormontartalmú gyógyszert. Erős hangulatingadozásaim lettek menstruációkor (idegesség, türelmetlenség, kibírhatatlan voltam - alapból ilyen vagyok, ha megjön, de sokszorosan ilyen voltam, a gyógyszertől). Ebben a hónapban nem ez jött elő, hanem depresszió. Olyan szinten, hogy már többször majdnem elsírtam magam a vonaton és napi kétszer gondolok az öngyilkosságra (már két hete elmúlt a menstruációm, azóta tart ez az állapot). Kihez menjek ezzel, nőgyógyászhoz - mert ő írt fel nekem olyan gyógyszert - vagy háziorvoshoz? Gondolom mindenki a pszichológust fogja mondani, de 1: a hormontól vannak nagy hangulatingadozásaim 2: pszichológushoz nem fogok elmenni.

A másik: kilátástalannak látom a helyzetem. 1 éve és 4 hónapja keresek munkát egy béna diplomával (földtudomány), napi 10 helyre elküldöm az önéletrajzomat, nagyon belefáradtam. Kaptam egy lehetőséget, családom minden tagja ellenem fordult, nem voltam elég erős, hagytam magam befolyásolni és elmulasztottam. Borzasztóan bánom! Úgy kezelnek, mint egy 5 évest, irányítani akarnak. Elköltözni nem tudok, mert nincsen munkám. A munka egyébként külföldi lett volna, ezért volt mindenki ellene. Elszúrtam, tudom, letolást nem kérek érte, mert így is magam alatt vagyok miatta! Most csinálok egy OKJ-t, kb a közepén vagyok, de úgy látom, hogy nagyon keveset ad, nem lesz biztosíték, hogy munkám is lesz vele (és már most is borzasztóan belefáradtam a keresésbe).

A szüleim se nem tudnak, se nem hajlandóak segíteni anyagilag - konkrétan volt olyan hónap, hogy számolgatni kellett, hogy vagy a tanfolyamra megyek vagy állásinterjúra, arról nem beszélve, hogy hónapokig szakadt táskával jártam, a barátaim megszóltak érte meg azért is, miért nem megyek el fodrászhoz, mert nincsen pénzem és nem kapok rá (igénytelen vagyok, de csak az anyagiak miatt).

[Apám azt akarta, hogy magyarban dolgozzak minimálbérért állandóan éjszaka, a külföldi munka - tiszta lett volna -, szállás, ellátás + ennél több pénzért, napi 5 órában, nappal.]

Mit tegyek?

2015. ápr. 18. 18:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
folytasd a jelentkezést külföldi állásokra (család nem kell, hogy tudjon róla), ha a gyógyszer, amit felírt az orvos nem jó, akkor menj vissza, mondd meg, hogy írjon fel valami mást
2015. ápr. 18. 18:18
 2/5 anonim ***** válasza:
37%
El lehet menni gyárba is dolgozni,ha ennyire nincs pénz,több a semminél.
2015. ápr. 18. 18:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha gondolod segíthetek. Akár kibeszélni, akár a feszültséget levezetni. Meg is verhetsz, ha ez segít. De jobb ha csak beszélgetünk egy pohár valami mellett vagy neten.
2015. ápr. 18. 18:26
 4/5 gublug ***** válasza:
Néhány helyen úgy van h az önkormányzat fizeti az utazást - vagy csak vonatot? - ha állásinterjúra mégy. Érdeklődd meg.
2015. ápr. 18. 19:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a támogatásokat! :) Sokat jelent. :)
2015. ápr. 18. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!