Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyenek a szlovák emberek?...

Milyenek a szlovák emberek? Mennyire barátságosak a szlovák nyelvű vidékeken a magyar turistákkal?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 17. 18:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ez már nagyon régen lehetett, ilyesmikről én is hallottam, de azóta már elég gyorsan és jelentősen megváltozott a világ. A Ceausescu időkben tényleg géppisztolyoztak a határőrök, meg letoltak az útról bizony személyautókat rendszám nélküli kamionok. Szerencsére ezek az idők már elmúltak, remélem 2018 után idehaza sem lesz várható ilyesmi...
2015. okt. 18. 20:35
 12/18 A kérdező kommentje:
Ceaușescu idejében én is tapasztaltam hasonlókat. Azonban az utóbbi tíz-tizenöt évben mióta ismét gyakran járok Romániába, csak pozitív tapasztalataim vannak. Gőgös hivatalnokok meg vannak Magyarországon is akik a magyar nemzetiségű magyar állampolgárokkal is bunkó módon viselkednek.
2015. okt. 18. 23:43
 13/18 A kérdező kommentje:
Ladislav Chudik szlovák színész a Kórház Város Szélén Csehszlovák sorozat Sova főorvosa 1983.-ban a Magyar Televízióban nagyon szépen elénekelte az Akácosút című dalt magyarul: [link]
2015. okt. 19. 00:03
 14/18 A kérdező kommentje:
Mindez a Főzőcske - TV Fazék című műsorban volt ahol magyar és szlovák ételeket is elkészített és magyarul nyilatkozott arról, hogy a TV sorozat közelebb hozta a magyar a cseh és a szlovák embereket. Az előbb belinkeltem a Videót!
2015. okt. 19. 00:06
 15/18 anonim ***** válasza:

Ismét én, aki hosszan dícsértem a szlovákokat, és méltatlankodtam a romániai nagyvárosok bánásmódja miatt.

Az utóbbi nagyjából tehát , mondom,15 éve volt, úgy az ezredford. tájékán.

Ha javult a helyzet azóta, akkor jó, azonban 2-3 éve is panaszkodtak románokra, nagyváradi magyar ismerőseim...

:S

Tehát azért még nincs minden rendben...

De reménykedjünk...

Én imádom a román ereedeti, autentikus népzenét, és viszonylag jól ismerem. Persze az erdélyi magyar népzenékkel is viszonylag képben vagyok, egy része szintén tetszik.

Mondom, a romániai falvakban minden nemzetiségűről csodálatos tapasztalatom volt. Az urbanizálódás viszont Romániában, 2000 körül eléggé nyomasztó jellegű lehetett még, ahogy belekóstoltam, ez jött le.

2015. okt. 19. 18:47
 16/18 A kérdező kommentje:
Nagyváradon magyar egyetem működik és több magyar gimnázium. Vannak magyar színházi előadások is. A városnak van magyar alpolgármestere és városi önkormányzatban egy erős magyar képviselet. Több féle magyar újságot adnak ki városban. Nagyon jól ismerem a várost és a román emberek mindig kedvesek voltak velem. Egyébként Nagyváradon a magyar és román emberek a hétköznapokban jobban megértik egymást, mint Magyarországon belül a magyar emberek. Magyarországon az emberek között a politika miatt sokkal nagyobb ellentétek vannak.
2015. okt. 19. 19:06
 17/18 A kérdező kommentje:
Egy rövid kiegészítés: Olyan ország nincs ahol minden rendben lenne. Egy országon, egy városon belül sokféle gondolkodású ember van. Nagyváradi tapasztalataimat most, néhány perce leírtam. Fentebb olvashatod.
2015. okt. 19. 19:11
 18/18 anonim ***** válasza:
74%
Nekem teljesen mindegy, hogy egy ember szlová, román, magyar, erdélyi, felvidéki, cigány, zsidó, arab, pünkösdista, kínai vagy éppenséggel amerikai akkor, ha illemtudóan, kulturáltan tud viselkedni és tisztelettudóan beszél más emberekkel. Mindenfelé találkozni ilyennel is meg olyannal is, ez nem nemzetiség vagy hovatartozásfüggő.
2015. okt. 19. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!