Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti már gondolkoztatok az...

Ti már gondolkoztatok az időről? Féltek tőle?

Figyelt kérdés

ha belegondolsz egy év nem hosszú idő, főleg hogy milyen gyorsan eltelek... ha azt nézzük hogy ezer éve vagyunk itt az sem sok (jó így kimondva igen) de ha belegondolsz annyira nem. Még tovább megyek Két ezer éve meg a római birodalom áltat itt de az sincs messze időben (mert ugye az idő relatív)

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem megrémít ez az egész?

2015. ápr. 4. 03:37
 1/6 MrPifta ***** válasza:
mi a megválaszolandó kérdés?
2015. ápr. 4. 04:17
 2/6 anonim ***** válasza:
nem, nem félek tőle, az ősrobbanással egyidejűleg elindult és a világvégével megszűnik. ha viszont az lett volna a kérdés, hogy félek az időjárási jelenségektől, arra már igent mondtam volna!
2015. ápr. 4. 07:56
 3/6 piriiiii ***** válasza:

De miért rémít meg Téged?

Engem a saját időm rémít meg, ahogy telik szépen. Nem tudok olyan időintervallumokkal foglalkozni, amiket nem is érzékelhetek igazán.

Egyébként mostanság érzem azt, mikor érettségi előtt állok pontosan egy hónappal, hogy vannak dolgok az életben, amik csak egyszer jönnek el (még ha nem is olyan életbevágóak, lásd, érettségi, nekem legalábbis nem ez a legfontosabb), és lezárnak egy szakaszt... 18 éves lettem, leérettségizek. Sokan mondják, hogy ezek nem változtatnak semmin, a 18 csak egy szám, de még is felnőttem, és ezt érzem is, úgy értem, a gyerekkornak lassan vége, mind a környezetem számára is, már nem kezelnek kisgyereknek, és bennem is, a fejemben, a gondolataimban. Már nincsenek olyan gondolataim, amik egy pillanat alatt magukkal ragadnak, és elvisznek a világ végéig. Na engem ez rémiszt meg néha. Elmúlt ez az egész úgy, hogy észre sem vettem, nem is értékeltem igazán. De hát egy gyereknek nem is az a dolga végül is, hogy értékelje magát és a környezetét, csak hogy éljen és fejlődjön.

De ha nem veszem figyelembe a leírást, csak a kérdést, akkor igen, félek tőle.

2015. ápr. 4. 08:15
 4/6 anonim ***** válasza:
47%
Én értem a kérdést. Egyet is értek a kérdezővel. Engem is megrémít, de igyekszem nem ilyeneken agyalni, mert az nálam nagyon súlyos tud lenni. Annyira, hogy megőrülök (mondjuk odáig még nem igazán jutottam). De én olyan vagyok, aki nagyon bele tud merülni ebbe.
2015. ápr. 4. 08:46
 5/6 Titusztitusz ***** válasza:
Én sem vagyok túlságba odáig attol, hogy "telik az idő"...Sem történelmi léptékekben, sem a saját életemet illetően nem örvendezek ennek a jelenségnek túlságba...Amúgy gyakran elgondolkodom azon énis, hogy HÁNYFÉLE NÉP, és HÁNYFÉLE EMBER élhetett ITT EZEN A HELYEN pl. ahol most élek, és hogy bizony ezeknek a népeknek-birodalmaknak-embereknek mára már a nyomát is úgy elfújta a szél, hogy abba belegondolni is borzasztó...De elég az is, ha csak visszagondolok a gyerekkorom világára pl. és összehasonlítom ezzel a mai világgal, meg élettel...Jobb ebbe se belegondolni...(A mai gyerekek pl. már el se tudják képzelni, hogy milyen is lehetett az élet egy olyan világban, amiben pl. a gyerekek játszással-olvasással-kirándulással-társasági élettel töltötték az idejüket, nem pedig a mobiltelefonokon való csüngéssel, meg a tévé előtti vég nélküli ücsörgéssel, mint manapság...)Szóval egy szó mint száz, én bizony örülnék egy olyan állapotnak, ami IDŐTLEN, és lehetőség szerint változatlan lenne, dehát sajnos ez a világ nem ilyennek van megalkotva...Nincs mit tenni,ebbe sajnos bele kell törődni...
2015. ápr. 4. 09:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Engem nem rémít meg, inkább nagyon érdekesnek tartom. Megy itt a kis háborúskodás, a kis mindennapi harcaink, az idő távlatában teljesen feleslegesen, és valószínűleg úgyis csak ismételjük önmagunkat. Ha az idő szemszögéből nézzük meg, hogy mit csinálunk, nevetségesnek, groteszknek, és főleg, teljesen feleslegesnek tűnik az egész.
2015. ápr. 4. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!