Mit gondoltok a Jenő névről? Nagyon gáz?
Bírom, amikor valaki úgy ad nevet a gyereknek, mintha az örökké fiatal maradna, így lesz valakiből Bence bá', stb... Miután megkomolyodik az ember, szerintem kellemesebbé válik egy komoly név (mint pl. a Jenő).
Én 16 éves vagyok, Jánosnak hívnak (apám után), és kifejezetten büszke vagyok rá, hogy 23-an vagyunk fiúk az osztályban, és szinte csak nekem van klasszikus nevem (van még András és Károly, ennyi!), sőt, a suliban kb. 600 diák tanul, és 3-an vagyunk (!) Jánosok, de Máté csak az osztályban van 3...
Ha nekem fiam születik, biztosan János lesz, ha esetleg második is lenne, úgyszintén csak régi nevekben gondolkodnék, pl. Miklós, Sándor, Antal, Endre, Béla, stb...
Ezzel csak az a gond hogy régi nevek öregítenek fiatalon viszont a fiatalos jól becézhető név pedig fiatalít öreg korban is.
Ezen kívül egy szülő csak és kizárólag arra tud gondolni hogy neki milyen név tetszik és soha életében még csak eszébe sem jut a gyerek.
Hogy vajon a kisgyerek mikor egy kicsit felnő hogyan szeretne bemutatkozni első szerelmének.
Mit fog majd neki mondani ?
-szia, Kovács Jenő vagyok
pff...tényleg?...akkor inkább hagyjuk
Mert a Jenő név öregít?
És a csajok ez miatt továbbállnak? Ismerek Erzsi nevű csajt és soha nem jutna eszembe ez miatt visszautasítani .D
Nagyon öreges
Látod pont úgy mint az Erzsébet
Lehet hogy nem utasítanád vissza mert sok más dolgon is múlik de biztos hogy mínusz 10 pont hátránnyal indul egy ilyen névvel
Engem is pontozzatok le nyugodtan, mert a véleményem nem fér bele az egységsugarú világnézetbe, de szerintem ultragáz név a Jenő. Valóban, a két világháború között bizonyára jól hangzott, de most nem.
Ugyanezt gondolom a Jánosról, Józsefről, Gyuláról, Béláról is. Ha már hagyományosabb név, akkor inkább Tamás, Tibor, Csaba, Péter stb.
És tényleg, hogy érdekeljen, igen-igen tudnia kellene valamit egy olyan lánynak, akit pl. Matildnak vagy Erzsébetnek hívnak... Nem tudnék szabadulni a gondolattól, hogy valamelyik nagyanyámmal járok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!