Csak engem idegesít, mikor egy tanár/szülô az egész osztályt/mindkét testvért megbünteti, mert valaki közülük valami rosszat tett?
#11 Beletiportam a lelkecskédbe? Ugye nem? :(
Nyilván vannak ilyenek, de akkor a tanár tesz ellene. Kideríti, mi a franc folyik a háttérben. Segít a kölykön, aki otthonról hozza ezt a sok szart. Szerintem egy rátermett ember (még csak nem is tanár), el tudja érni, hogy tiszteljék.
Kedves tizes, biztos, h nem lattal meg belulrol nem elit iskolat. Videkrol tudok nyilatkozni, mert ott elek, bizony az iskolaban ahol tanitok, a gyereknel bicska van, ha szolsz a gyereknek, h jelentes van, ugyan alljon mar fel, a valasza az, h maga meg mit kemenykedik, mindennapos az agresszio, van olyan gyerekem, aki sajat elmondasa szerint is imadja a bunyot, direkt provokal, hogy balhe legyen. Vannak droghasznalo gyerekeink, nagyon sok hatranyos helyzetu, tanulasban akadalyoztatott, szinte mind csonka csaladbol jon, nem ritka, h egyik szulo bortonben. Ez egy iskola, de a kornyeken van sok hasonlo, ahol az a maroknyi gyerek van elnyomva, akik tanulni akarnak. Azok viselik nap, mint nap, h csicskazzak oket, megverik, gunyoljak.
En nem tul regota vagyok ebben az iskolaban, palyakezdokent, de nagyon meggondolom, h maradjak-e a palyan, mert semmi eszkozom sincs a gyerekek megfekezesere, a szulo nem hajlando egyuttmukodni a pedagogussal, a gyerek pedig kirohog egy szobeli, vagy irasbeli figyelmeztetesert.
A kerdesre valaszolva, szoktam kollektiven buntetni, ha buntetesnek vesszuk, h cetlit irnak, es szoktam azt is, h beigerek egy csabito lehetoseget, ha szepen haladunk az anyaggal, akkor az utolso 10 percben jatszunk/udvarra megyunk. Ha nem teljesitik, senki nem jatszik.
Igazsagtalannak tunik, de kozossegformalo ereje van, mar egymasra szolnak, ha vki rosszalkodik, kezdik megerteni, h par hule miatt ok is szorulnak, es hatterbe szoritjak a rendetlenkedot. A tiszteletet hirbol sem ismerik. Ha a szulo nem tisztel senkit, honnan tudnak, h mi is az? Nem varom el a tisztelet mint tanar, de mint ember igen, es oket is arra kesztetem, h egymast is tiszteljek. Nem eroszak alapjan, de ez nagyon nehez, mikor a tiszteletet ugy vivjak ki egymas kozott, h ki vert meg tobb embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!