Nektek melyik lánynév tetszik jobban a kettő közül?
Számomra az a legviccesebb, amikor az ikeában vásárolgatunk a párommal és a hangosbemondóban felsorolják a gyerekek neveit, hogy kikhez menjenek oda a szülők a játszóházba. Már komolyan összekulcsolt ujjakkal, térden állva várjuk ilyenkor, hogy hangozzon már el egy qrva "petike", vagy "Andika", de NEM! Sorra ilyenek, hogy Árminka, Dzsenike, Dömperke, Bogyóka, és a többi r#hadtul menő panelproli gyermekpalánta név. Szörnyű, hogy manapság a játszótéren még a homokozó mélyére ásva se találni egy Gyuszikát, vagy Bencécskét. Nem mondom, hogy én ilyen nagyon maradi nevet szeretnék adni a gyermekemnek, mint a szomszédokból a Lenke, vagy Szűz Mária után Marikának keresztelném, de egy Angéla, Viktória, Nóra és hasonló teljesen jó csengésű és nem csak egy divatnév.
2015. márc. 23. 15:19
Nekem mindkettő normális név, mert vannak felnőtt ismerőseim, akik ezeket kapták.
Egy fiú Ariel, nem mondta, hogy bántották volna vele, én se hallottam soha, nem becézik. Egy Ariella, nem becézik, két Mirella, mindkettő Mira becézéssel.
Inkább az Ariellát adnám, mert Mira/Míra rengeteg van, de ennél jobb érvem nincs mellette. Amúgy tetszenek is.
2015. márc. 23. 18:05
Kiegészítésként:
Van két felnőtt, Alpár nevű, férfiismerősöm. Nem tudom, mennyit bántották ezzel őket, de én és a környezete szerintem már rég megszokta, fel sem tűnik.
A mostani kicsik meg amúgy is egyre különlegesebb neveket kapnak, szerintem nem lenne gond egyik sem.
Mondjuk egy rosszul elsült név:
Pár éve egy ismerősöm kislányának az ovistársát Dominikának hívták. Aztán nyaralásnál egy másik ovistárs pont Dominikán nyaralt, onnantól annyit cseszegették a kislányt, hogy rajta nyaralt a másik, hogy a szülei hagyták, hogy válasszon magának saját nevet. Hivatalosan, nem becézést.
2015. márc. 23. 18:22
Mirella. Az Ariella nekem túl erőltetett, ráadásul mindenkinek a Disney-hercegnő jut róla eszébe, és 99%, hogy a viselője nem vörös hajú, és nem is annyira szép, mint a mesehős... úgy meg nagyon ciki.
2015. márc. 23. 19:31
na a Mira az nekem is nagyon teccetős becenév szóval számomra egyértelműen a mirella de csak tényleg a mira miatt az nagyon jó név komolyan mondom egyedi de nem nevetséges nehéz ilyen találni
2015. márc. 23. 22:04
Egyik sem tetszik, de a Mirella szebb.
2015. márc. 25. 18:51
Hát nekem egyik sem,de az Ariella inkább ha csak ez a kettő tetszik. Légyszi írd meg kommentben melyik a te választásod!
2015. márc. 28. 08:59
Nekem egyik sem tetszik, ezért se Ariellát se Mirellát nem javasolnék senkinek. Falnak megyek az ilyen "divatozó" nevektől, de biztosan én vagyok túl régimódi.
2015. márc. 28. 21:10
29/31 BodzaKorra válasza:
Ariella(a kis hableány jut róla eszembe) ;)
2015. jún. 30. 10:16
30/31 A kérdező kommentje:
Végül a Kamilla mellett döntöttünk. :D
Kapcsolódó kérdések: