Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A válaszadók mért dönthetnek,...

A válaszadók mért dönthetnek, hogy egy másik válasz hasznos-e?

Figyelt kérdés
Csak elgondolkodtam, miközben láttam egy tipikus itteni lepontozáscsatát, hogy miért nem a kérdező döntheti el, hogy számára mi hasznos? Tudom, ő is szavazhat, de a többi válaszoló igazából miért mondhatja meg, mi volt hasznos a kérdezőnek?
2015. márc. 18. 22:58
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ.

Az öngyilkosos témára: bár kétlem, hogy az öngyilkossága a felelősségen múlik, de értem a példát.

Igazatok van abban, hogy sokszor a kérdező nem tud dönteni. De ilyenkor van az, hogy mi van akkor, ha a válaszolók sem? Mondok egy példát: a finnugor nyelvrokonság kérdése egy olyan téma, amiről mindenkinek van véleménye, de kevesen tudósok közülük. Sokan akkor is azt hiszik magukról, hogy egy válasz hasznosságát megítélhetik, ha egyébként nem szakértők. A helytelen válaszra is hihetik más válaszadók is helyes, és felpontozhatják.

Valóban az lenne a legjobb, ha dönteni lehetne, hogy pontozható legyen-e az adott kérdés.

2015. márc. 20. 23:28
 12/12 A kérdező kommentje:

*öngyilkossága a felpontozáson múlik

Bocs, előre gondolkodtam.

2015. márc. 20. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!