Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A válaszadók mért dönthetnek,...

A válaszadók mért dönthetnek, hogy egy másik válasz hasznos-e?

Figyelt kérdés
Csak elgondolkodtam, miközben láttam egy tipikus itteni lepontozáscsatát, hogy miért nem a kérdező döntheti el, hogy számára mi hasznos? Tudom, ő is szavazhat, de a többi válaszoló igazából miért mondhatja meg, mi volt hasznos a kérdezőnek?
2015. márc. 18. 22:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező pont azért kérdező, mert nincs tisztában a helyes válasszal, így hogyan tudná, hogy melyik a helye/hasznos válasz?
2015. márc. 18. 23:03
 2/12 anonim ***** válasza:
38%

Mi, lepontozómanók, azért pontozzuk le a válaszokat,

mert úgy érezzük, ez a kötelességünk,

mert minket lepontozómanónak neveltek,

mi ezt a hazánkért tesszük,

és semmi sem tántoríthat el minket ettől.

ámen

2015. márc. 18. 23:08
 3/12 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem is úgy lenne logikus, hogy csak a kérdező dönthet, mert az okozza a legtöbb problémát, hogy a válaszadók egymást pontozgatják össze-vissza.

Nem működik az, hogy a jó válaszok kapják a legtöbb pontot, mert az emberek érzelemből pontoznak általában. Aki nem szimpi, azt lepontozzák, aki meg tudományosan leír valami tök hülyeséget, de jól hangzik, és nem érti egyik sem, azt felpontozzák.

2015. márc. 18. 23:14
 4/12 A kérdező kommentje:

Első: de a kérdező véleményt is kérdezhet.

És én kérdezőként már azt is felpontoznám, aki segített, még ha nem is lett eredményes. Pl. számítástechnikai kérdést tettem fel legutóbb. Még nem tudom,hogy használ-e a program, amit javasoltak, de kedvesen leírták h mit kell tennem stb., már tudom, milyen irányba induljak el, szerintem ez hasznos.

És még olyan esetekben, amikor úgy is van, ahogy mondod: én akkor is inkább kipróbálnám, hogy működik-e (persze ha azt mondják, nem ugrom kútba, de a normális dolgokat), mert szerintem ebből csak kavarodás van. Értem, amit mondasz, és tényleg igaz, hogy mások tudnak segíteni ezzel, de én mégis inkább azt mondanám, hogy legyen ennyivel kevesebb.

2015. márc. 18. 23:18
 5/12 anonim ***** válasza:
70%
Én nem vagyok lepontozós, de van amikor elolvasok egy kérdést és úgy nyilvánítok véleményt, hogy le vagy felpontozom azt akivel nem, vagy egyet értek. Bár én csak a bunkó flegma feszültséget szító hozzászólásokat szoktam lepontozni
2015. márc. 18. 23:22
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem leszek álszent, velem is előfordult már, de ez igazából nem erre lenne.
2015. márc. 18. 23:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy többféle kérdés van. Van olyan, ahol csak a kérdező tudja eldönteni, hogy jó volt-e a válasz (pl. elmúlt-e a fejfájása egy adott gyógyszertől), és van, ahol a kérdezőnek lövése sem lehet arról, melyik válasz volt a helyes (pl. a nyelvi kérdéseknél). Meg vannak olyan kérdések is, amelyek a középutat képviselik e között a kettő között. Mindezt viszont gyakorlatilag lehetetlen érvényesíteni a bonyolultsága miatt.
2015. márc. 19. 01:39
 8/12 anonim ***** válasza:

Nem hülyeség, hogy lehet pontozni, csak sok kategóriában nincs sok értelme. Mint például a család, ahol tényleg hobbi szinten lepontoznak, de sok esetben érdekes látni, hogy egy két dologról mi a közvélemény. (És a kérdezőt lehet éppen pont ez érdekli.)

Viszont vannak olyan kérdések, ahol egyértelműen szükséges a pontozás, mert a kérdező magától nem biztos, hogy el tudná dönteni, hogy a válasz helyes vagy sem: pl matek kérdések, stb.

Az "érzelemből pontozás" se feltétlen rossz, mert én eléggé úgy látom, hogy néhány embernek nem igazán tűnik fel, hogy még ha anoniman is interneten keresztül, de emberekkel beszélnek. Van az a stílus, amiért az embert szemtől szemben felpofoznák, és csak azért, mert a net mögé bújva fejti ki így a véleményét lehet számítani arra, hogy így is lesznek a dolognak következményei. Teszem azt, láttam már olyat, hogy kis tizenéves kiírta, hogy terhes lett, nem tudta mit csináljon, és különben is fél, mert antidepresszánsokat szed, és lehet-e ettől beteg a baba. Erre többen írták neki, hogy ölje meg magát. Ha most kap 20 ilyen üzenetet és felpontozzák őket 100%ra lehet képes lesz rá, akkor pedig bíróság előtt elítélhetik azokat az embereket, akik ezt javasolták a lánynak.

Azzal meg nem lehet mit csinálni, hogy néhányan annyira unatkoznak, hogy mindent lepontoznak. Egyszer csak ráunnak arra is.

2015. márc. 19. 10:32
 9/12 anonim ***** válasza:
Még például a politikában sincs értelme a pontozásnak, meg olyan kérdéseknél, ahol a kérdező a válaszolók véleményét kéri. Szerintem úgy lenne a legjobb, ha a kérdező eldönthetné, hogy legyen-e pontozás a kérdésénél vagy nem (kérdés feltevésekor lehetne egy pipát tenni egy négyzetbe, hogy "válaszok értékelése")
2015. márc. 19. 10:52
 10/12 anonim ***** válasza:
Olyan esetben meg tudom érteni, amikor tudományos, jogi kérdésekről van szó, mert van csomó ember, aki a tudományos, jogi háttér tudta nélkül, elavult információk vagy erkölcsi érzet alapján írkálja a hülyeségeket. De az nekem sem tetszik, ha egy olyan kérdésre, hogy tetszik-e neked a Juci név, pontozgatják az emberek a válaszokat aszerint, hogy nekik tetszik-e a válasz vagy nem... mert a kérdésre hasznos volt a válasz.
2015. márc. 19. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!