Örülsz a vasárnapi zárvatartásnak?
Olyan szép idilli ez a "legyen együtt a család" duma, hogy a végén még könnyeket hullatok. Ja nem. De legalább jól meg lehet etetni vele az embereket... Itt is elhangzott vagy 3x. Az egész arról szól, hogy a politikusok érdekkörébe tartozó kisboltok nyitva lehessenek és kész. Semmi más. Oda tereljék az embereket, ha már a "szuper" áraikkal nem tudták ezt megtenni.
Ha tényleg ez az idilli legyen együtt a család téma lenne az ok, akkor semmilyen bolt nem lehetne nyitva, hiszen az ott dolgozóknak is kijár a vasárnap. Sőt ott sz.arnak bele az egész indoklásukba, hogy a családi kisvállalkozásnál nyitva lehetnek. Ott nem baj hogy apa/anya a boltban rohad a többiek meg otthon? Hagyjuk már :-)))
Amúgy pedig nekem mint vasutasnak is kijár hogy a családdal töltsem a vasárnapot, meg kijár az orvosnak meg járjon ki mindenkinek... Ja nem nekünk nem jár, igaz ezt vállaltuk mindannyian. Ahogy a boltosok, kereskedelemben dolgozók is. Miért pont a kereskedelem lett kipécézve??? A megoldás fent.
De azért idilli a családi duma. Csak nem igaz.
amikor gyermek voltam a 70-es évek elején, szombaton is max 2-ig voltak nyitva a boltok.Vasárnap zárva voltak.
sajnos a társdalom hozta magával a változásokat.
kinek ez jó kinek nem, emberre és körülményekre válogatja
Van akit család érdekel jobban, van akit a megélhetés kényszerit, hogy dolgozzon.
ezért igazából kinek ez jó kinek nem.
egy viszont tén és ezt mindenkinek bekell látnia.
ha körbe néztek a házatok táján, akkor látható, hogy a sok munka miatt a családok szét hullanak, a gyermekeknek "nincs" szülő, akik valamelyest megakadályoznák, hogy unalmukba a gyermekek az utcán nőjenek fel és randarilozzanak
egy szónak is száz a vége, egyik sem jó, más megoldást kellett volna kitalálni annak idején
Vastagon és magasról, a hét további 6 napján be lehet vásárolni.
A kereskedelemben dolgozóknak szívás persze, de én ezzel nem tudok mit csinálni, így hidegen hagy.
Válaszom: Igen, de biztosan lesznek hátulütői.
Hadd kérdezzek én is egyet: Ez a kérdés mitől vallási? Mert megvalljuk, hogy örülünk-e? :-)))
@14
Ez a kérdés mitől vallási?
Mert a vasárnapi zárvatartásról szóló törvényjavaslatot a Keresztény-Demokrata-Nép-Párt nyújtotta be. Gondolom azért, hogy vasárnap az emberek templomba járjanak. :-D
Ez hülye duma, hogy együtt legyen a család. A bolti dolgozók töredékei az összes munkavállalónak. Van aki ezután is dolgozni fog vasárnap, van ki eddig sem dolgozott.
Aki nálam jobban utál vásárolni az csal, de gyakran csak vasárnap értünk rá, főleg a nagy bevásárlásra gondolok, mikor plafonig van rakva a bevásárlókocsi. Azt csináld már meg hétköznap meló után. Amellett a bevásárlás is lehet családi program - mondjuk én is el tudok képzelni jobbat.
Senkit nem ütöttek, hogy menjen eladónak vasárnap is nyitva tartó boltba, és eddig is voltak olyanok, amelyek vasárnap nem voltak nyitva.
Volt egy lehetőség eddig, nevezetesen, hogy vasárnap is vásárolhattál, most meg nincs, és úgy, hogy ezt felülről ránk erőltették és kész. Beljebb vagyunk egy lehetőséggel, nem vehetsz igénybe egy szolgáltatást egy adott napon, amit eddig pedig megtehettél.
Persze éhen nem halunk, de ilyen alapon legyen nyitva a bolt csak heti három napon, hiszen akkor sem halnánk éhen. Sőt egyáltalán ne legyenek bevásárlóközpontok, hiszen régen sem voltak.
Ezt az igénynek, a vásárlóknak, és a boltok üzemeltetőinek kellene eldöntenie, nem pedig akármelyik kormánynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!