13 évesen, Budapesti lakosként álmodni sem merhetek 1-2 hónap nyári munkáról?
Sziasztok!
13 éves lány vagyok, és nagyon szeretnék nyáron dolgozni.
A szüleim nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy bármit meg tudjanak venni nekem, én viszont telhetetelen vagyok.
Mégis szívesen keresnék egy kicsi pénzt a nyáron, hogy utána el tudjak menni a barátaimmal moziba, vagy télen korcslyázni például, anélkül, hogy anyutól kérném el rá a pénzt. Ismerősöknél nem igazán lehet, már körbe kérdeztem. Esetleg valami tippetek?
Köszönöm :)
Aranyos vagy, de sajnos hivatalosan munkát szerezned lehetetlen.
Amit tehetsz, hogy megkérdezed a környéketeken lakókat, hogy szükségük van-e segítségre. Kisgyerekes családokhoz mehetsz gyerekekre vigyázni, vagy mondjuk időseknek bevásárolni, segíteni a házimunkában.
Más opciód nem nagyon van.
Előzőnek
Mindig ezt a bébiszitter dolgot ajánlják, de most gondold végig őszintén. Ki bízná rá a gyerekér egy 13 éves szintén GYEREKRE. ugye?
4.-es Ismerősök. Nem kell túl közelinek sem lenniük.
Én vigyáztam gyerekekre, volt hogy távolabb lakó szomszéd jött át megkérdezni, hogy nem-e néznék a gyerekre amíg elintéz egy-két dolgot. Nagyon jól elvoltam egy óvodással 2-3 órán keresztül.
Köszönöm a válaszokat!! :)
Igazából imádom a kisgyerekeket, és szerintem el lennék velük, de tényleg, ki az aki egy 13 éves gyerekre bizná a picijét?? :/
Szomszédunkban is van egy lassa 2 éves kisfiú, de a mamája nem dolgozik, egész nap vele tud foglalkozni, nem hiszem, hogy lenne szüksége segítségre.
MEg nem is tudom, hogy kérdezhetnék rá.. :/
Városban lakom, van kutyánk is, őt szoktam sétáltatni, és más kutyusát is szívesen sétáltatnám, de ezt sem tudom hol tudnám a kutyások tudtára adni..
Bocs, a fogalmazásgátlómat ma kétszer is bevettem! :D
Sajnos nincs nagyon lehetőséged. Legálisan semmit. Aki munkáért cserébe pénzt ad neked, az pedig bűncselekményt követ el, amiért nem biztos, hogy vállalja a felelősséget.
A gyerekvigyázás is itt bukik el, tényleg nem szívesen hagyja senki a kisgyerekét egy gyerekre, ha bármi történne, az ő felelőssége lenne - duplán is, mert a saját gyereke miatt is számot kéne adnia, és amiatt is, hogy rád hagyta. Meg jellemzően nem igen van keret se bébisintérre, inkább rokonra hagyják a gyereket, vagy szívességből ismerősre.
Kutyasétáltatás szintén ilyen, meg a többségnek nem nyűg a séta, hanem közös program a kutyussal, ami a gazdi-állat kötődés része. Meg ez se olyan dolog, amire szívesen költenek az emberek.
Esetleg idősebb rokonokat, ismerősöket kérdezz körbe tudsz-e segíteni. Sokszor nem boldogulnak már a bevásárlással, takarítással - ezek azért nem olyan kockázatos dolgok, meg sokan már annak is örülnek, ha van társaságuk és cserébe szívesen honorálják némi "zsebpénzzel" a dolgot.
A legjobb és teljesen legális módszer pedig, hogy szó nélkül megcsinálj mindent otthon és legyél jó gyerek. Persze a semmiből nem tudnak neked több pénzt adni, de hidd el, szívesebben adnak, ha nem csak tartod a markod, hanem csinálsz is érte valamit, főleg ha ezért a füled sem kell állandóan rágniuk. Vagy ajándékok helyett kérj pénzt szülinapra, karácsonyra stb és abból fizesd az igényeidet.
Ha semmi nem jön össze, akkor marad az, hogy 1-2 évig inkább ingyenes programokat kerestek a barátaiddal, nem kell állandóan moziba meg vásárolni meg belépős helyekre járni. Ha betöltöd a 15-öt, szülői engedéllyel már dolgozhatsz majd a szünetben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!