Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nincs joga a halálhoz...

Miért nincs joga a halálhoz az embereknek?

Figyelt kérdés
Nem értem, ha valaki egész életében meg akar halni az miért nem kap segítséget hozzá? Ha nem meri megölni magát akkor egész életét végig kell szenvednie? Ez normális dolog? Miért nincs már erre is módszer?
2015. febr. 10. 13:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
De mondjuk miért büntetendő az az ember akit mondjuk én kérek meg hogy lőjön engem fejbe?? Hiszen én felhatalmaztam rá. Miért kéne őt ezért bezárni? Hiszen csak azt tette amit kértem tőle. Szívességet tett, nem bűnt követett el.
2015. febr. 10. 19:24
 12/13 anonim ***** válasza:

Mert a jog ezt nem teszi lehetővé. Ha a jog lehetővé tenné, akkor gyakorlatilag bárkit meg lehetne ölni, majd azt mondani/írni egy papírt, hogy ő kért rá. Ez nyilván nonszensz.

Magyarul, elég nehéz volna egy egy gyilkosság esetén bebizonyítani, hogy jogszerű volt-e. És ezzel gyakorlatilag visszasüllyednénk a középkorba, amikor szabadon meg lehetett ölni egymást. Ez senkinek nem volna jó.

És mégegyszer mondom, ha meg akarod magad ölni, azzal nincs semmi gond. Nem is értem ezt a nem merem dolgot. Hát mi a különbség? Beveszed az altatót, vagy kinyitod a gázt, aztán lefekszel aludni. Minek ahhoz egy másik ember aki kinyitja a gázt?

2015. febr. 10. 19:59
 13/13 Csengu28 válasza:
Kedves utolsó! ne adj már neki ötleteket, mert a végén még tényleg "elborul" az agya és csinál valamit...
2015. febr. 14. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!