Milyen megszólítást lehet használni, ha fogalmad sincs, hogy kinek írsz? A Tisztelt Uram/Hölgyem és a Jónapot-on kívül?
Figyelt kérdés
2015. febr. 6. 06:27
1/8 anonim válasza:
Jól bevált a régi
Kedves Hölgyem! Tisztelt Uram!
2/8 anonim válasza:
A jónapot NEM megszólítás, söt így eleve bunkóság, minimum a jó napot KÌVÁNOK formát kellene használni.
Hivatalos levélnél a tisztelt uram/hölgyem amegszólítás, más nincs, de nem is értem, miért nem felel meg neked a normális.
3/8 anonim válasza:
Én a "Tisztelt Címzett"-et is szoktam használni.
7/8 anonim válasza:
Ha hivatalos levél, akkot Tisztelt Uram/Hölgyem! Nem kedves, nem címzett és semmiképpen sem üdvözletem...
8/8 anonim válasza:
A Tisztelt hölgyem/uram is megteszi, de annyit általában tud az ember, hogy milyen poszton van, akinek ír, ilyenkor bedobható az is, például ügyintéző, elnökhelyettes, hirdető, stb.
De amíg nem azt veted oda, hogy "csá-csumi, mi a pálya" nem nagyon fognak fennakadni rajta, ha kicsit suta a megszólítás, maximum megmosolyogja az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!