Van itt olyan, akinek NINCS facebookja?!
Magamon kívül talán ha találkoztam még 1-2 olyan emberrel az évek során akinek nincs.
(Szörnyűnek tartom ezt a közösségi oldalhoz való függést...)
Kíváncsiságból tehát megkérdezem: akad itt esetleg talán véletlenül olyan emberi lény akinek úgy szint nincs? :O
20L
Nem értem, hogy élhet valaki facebook nélkül. Ahogy többen is írták, az összes munkahelyi infó, egyetemi tanulmányokhoz kapcsolódó anyagok, baráti társaságot érintő események mind-mind ott kerülnek meghirdetésre. Soha nem szoktam beszélgetni, meg facebookozni. De nagyon jó dolog ha plusz infót kapok a vizsgaanyagról, vagy feladatmegoldásokról. Esetleg egy 10 éves osztálytalálkozóról.
Az hogy egyesek nem tudják ésszel használni, szerintem nem a facebook hibája.. Ja egyébként nekem volt egy ilyen ismerősöm, de pár éve után feladta, mert az összes találkozóból kimaradt, és végül beregisztrált.
Telefonod is van, attól még nem telefonálsz egész nap. Képeslapot is tudsz írni, attól nem írosgatsz egész nap képeslapokat. Nem értem miért ilyen bonyolult.
Szerintem a facebook egy remek dolog, ahol az összes szükséges információhoz hozzáférek, ami az ismerőseimet és engem érint. A heti facebookozásom még sem tesz ki fél-egy óránál többet..
"Az hogy egyesek nem tudják ésszel használni, szerintem nem a facebook hibája."
Az, hogy te képtelen vagy élni enélkül az oldal nélkül, még nem lesz általánosságban véve egy pozitív jelenség a facebook. Tipikus függőknél jelentkező tünet a kimaradás/lemaradás valamiről típusú félelemérzet.
Kedves 13. válaszoló.
Képzeld el ( tudom baromi nehéz) de képes vagyok élni facebook nélkül.
Tudok venni levegőt, tudok nevetni, EL TUDOK ÉRNI MINDENKIT ÉS AKIK AKARNAK AZOK IS EL TUDNAK ÉRNI ENGEM, és nem maradtam ki semmi olyan fontos dologból csak azért mert nincsen facebookom.
Tudod, te nem tudod elképzelni ezt, mert neked van, és rá támaszkodsz, de vagyunk páran a világon, igaz nem sokan, akiknek NINCS, és mégis tökéletesen megvagyunk, és én pl. nem tervezem, hogy fogok regisztrálni valaha is, sőt, biztos , hogy nem.
Kicsit egyoldalú és primitív volt a mondókád kezdete... mármint ez a hogyan lehet élni nélküle...
És na igen, ez a szomorú... hogy elképzelhetetlen a facebookosok nagyrészének, illetve, hogy annyira függők lettek, hogy mindent ahhoz igazítanak, és arra támaszkodnak.
Pedig LEHET nélküle is élni.
Az utolsó válaszoló meg kicsit erősen de helyesen fogalmazott.
Manapság mindenki viszi az utcán a kezébe a telefont és nézi az eseményeket, és fél attól, hogy le marad valamiről, valaki ír neki de éppen nem látja stb...
Szóval szomorú, de a facebookosok nagyrésze függő.
Szerintem igen érthetően írtam le a mondókámat. Nem facebookozok, csak ha történik valami tudok róla.
Ha az előző kis írásomból nem volt egyértelmű, akkor elmesélek egy nagyon velős ám szemléletes példát. Facebookon vannak csoportok, aminek ha tagja vagy, meg tudjátok osztani egymás között az infót. Na én nem voltam tagja az egyetemi csoportomnak. Így nem tudtam hogy vannak jegyzetek, rövidítések, kiegészítő anyagok adott tárgyakból. Azt sem láttam, amikor a többiek közösen megbeszéltek bizonyos feladat megoldásokat. Aztán csatlakoztam, és lám, minden infó elémtárult. Nem látok ebben semmi ördögi dolgot. Mint említettem, képeslapon is kommunikálhatna 2-300 egyetemista egymással, csak sokba kerülne a papír.
Osztálytalálkozót is szerveztem már, és képzeld el, akinek nem volt facebookja nem tudtuk elérni. Mert sok év távlatában a régi telefonszámok mind elhaltak. Hihetetlen mi? Nem nagyon indulhatsz útnak az okmányirodába hogy egy régen szemüveges Pistukát keresek ugyan mondja már meg hol él jelenleg.
Tényleg nem tudok ettől többet hozzáfűzni. Ha valaki nem érti a facebook lényegét, és nem tudja használni, az tényleg nem a facebook hibája. Mint mondtam, nagyon keveset vagyok fenn, mert csak akkor megyek oda ha szükségem van valamire. Nem érzem ezt beteges, vagy ördögtől való találmánynak. Persze tudom, hogy sokan a budipapírtól és az evőeszközöktől is ódzkodnak. De talán egy nap mindnyájan felnövünk a feladathoz..
És csak még egy gondolat. Egyetlen facebook függő ismerősöm sincsen. Nem nézzük egész nap, és nem írosgatunk egymásnak. Ha nektek ilyen ismerőseitek vannak, akkor az is lehet hogy más körökben mozgunk...
Én meg tudod mit nem értek kérdező? És most bocs ha megbántalak,nem az a célom, de akkor is. Te mitől érzed magad többnek (vagy más akinek nincs ), hogy nem vagy felregisztrálva egy oldalra? Most komolyan, én értem hogy valakit nem érdekel, ennyi megértem.De hogy itt gyk-n is többen azzal "menőznek" hogy nincs nekik, és ecsetelgetik hogy amúgy milyen szar....áruld már el mitől jobb? vagy ilyenkor mit érezek? Ez az oldal amúgy színvonalasabb? Már lassan kéne nektek egy külön oldal/csoport fb sznobok vagy hasonló elnevezéssel.
És még le is hurrogod azt, aki értelmesen felvázolja mire lehet használni ezt az oldalt, és hozzátenném, amire hivatott is amúgy. Mit kell skatulyázni embereket, most őszintén? Nem mindenki tizenéves hülye gyerek, aki kiteszi minden percben, hogy mit csinál mit eszik, és nézi a hírfolyamatot, hogy mi történt. Képzeld van aki napi 1-szer/heti 1-szer fellép, kapcsolatot tart, használja az előnyeit, és tudod mit, semmivel nem vagytok ti többek tőlük ez miatt...le lehet pontozni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!