Elviselhetetlen emberekkel kell élnem, mit tegyek?
Bérelsz egy szobát. A koli már csak ilyen, vannak olyan típusú emberek, akik képtelenek másokkal együtt élni. Bár ilyen hozzáállással valószínűleg egy társbérletben is mindenen picsogni fogsz, szóval ha van rá keret, inkább teljes lakást vegyél ki, ott tuti senkihez nem kell majd alkalmazkodnod.
Bár biztos lehetne a koliban is valakivel szobát cserélni, valakivel egyezz meg, ebbe bele szoktak menni, mert a létszám nem változik.
Az első túloz. Lehet, hogy társbérletben jobb lesz, nem ezen múlik. Velem nagyon hasonló a dolog, de más is van. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudsz másokkal együtt élni, csak ilyen emberekkel nem. Sokszor hiába szólok, nekik áll feljebb, ha nem tetszik, hogy éjfélkor neki állnak bulizni, akkor költözzek el. Azt nem értik, hogy koliban azért van az ember, hogy meg tudja fizetni, nem azért, mert bulizni akar és nem a bulik miatt olcsóbb a koli, hanem gyakorlatilag azért, mert az egyetem csak rezsit kér, lakbért ("hasznot") nem, hogy ne az albérletekkel vetekedjen a koli ára, mert akkor kb. csak a gazdagok jönnének tanulni más városba. Én szakkolis közegből kerültem "mezei" koliba, ott nyilván megint más a helyzet, ahol mindenki tanulmányt, kritikát, konferencia-előadást ír évközben és motiváltak abban, hogy jól tanuljanak.
Albérletben is éltem már, ott is ki lehet fogni jót és rosszat. Az elsőben 2 évig éltem, nagyon jó volt, a másodikban 1 napot, mert a szobatársamat zavarta, hogy horkolok, ezért vagy 20x felébresztett éjjel. Éltem együtt emverekkel 3 hónapig, 1 hónapig is.
Ha nem jó valami egy közösségben (Kedves első!), az nem jelenti azt, hogy nem vagyunk képesek alkalmazkodni másokhoz, nem tudunk mással együtt élni.
Szobacsere amúgy lehet, ha van valaki, de rizikós, mert leget, hogy a cserélő is azért akar cserélni, mert kibírhatatlan a szobatársa. Én most egy olyan albiba megyek, ahol már ismerem az ott lakókat. Ez is fontos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!