Miért akarnak mindenkéloen ExFx személyiségtípusúvá változtatni mindenkit?
Lehet, hogy hülyén hangzik, DE:
-Az iskolában csoportmunka, meg "dolgozzatok együtt", "segítsetek egymásnak (kivéve dolgozatíráskor)" meg "vegyetek részt minden programon. A média is úgy dicsôíti az extrovertáltakat, mintha többet érnének mint az introvertáltak.
-"Hallgass a szívedre!" - gyakran hangzik el. Miért próbálják kiirtani a racionális, érett gondolkodást kiirtani? Talán mert aki érzések alapján dönt, könnyebben befolyásolható?
Jokerdes, ettol nekem is hanyingerem van.
Cegnel is megmondtam, adjak ide a melot meg a hataridot, es hagyjanak beken. Semmi szuksegem arra, hogy "csapatmunka" cimen a gyengebb kepessegu kollegak hatraltassanak, hogy cserebe ok is hasznosnak erezhessek maguk.
az hogy akarnak és hogy megpróbálják két külön dolog.
egy érett önálló emberre nem fogják rákényszeríteni magukat,ahogyan az előző is korrekt példát írt erre.
Én érzelmes típus vagyok, de az, hogy mindig mindenki csapatmunkára kényszerít mindenhol, suliban például gyakran előfordult, attól engem is kiráz a hideg.
Több racionalitás sem ártana, de több empátia is jó lenne. Jobb lenne több együttérzés, ugyanakkor nem ártana, ha az emberek ha hallanak vagy olvasnak valamit, elsősorban ne az érzelmeiken keresztül tennék. (Akkor nem lenne manipuláció sem, reklám se, mert nem hatna.)
Mondjuk én személy szerint a számomra igencsak karótnyelt J (judging) faktortól vagyok ki a legjobban.
Nem tudom, mert ezeket a hülyeségeket nem ismerem, de imádok egyedül lenni, dolgozni, szeretek érezni és gondolkozni, és a pszichológusom szerint extrovertált vagyok. Annak ellenére, hogy nálam szkeptikusabb emberrel még nem találkoztam.
Nem olyan élesek a választóvonalak, mint ahogy hiszik. Nem lehet embereket ilyen egyszerűen bekategorizálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!