Mi ez az egyszer élünk és pillanatnak élünk mánia?
Figyelt kérdés
Már régóta létezik mert én csak most tűnt fel az ilyenek vagy már régóta ez van? Senki nem gondol a jövőre? Vagy csak ez is ilyen média mocsok?2015. jan. 31. 20:20
1/7 anonim válasza:
A pillanatok átélése az élet szeretete, az én felfogásom szerint. Bár azt nem mondanám, hogy a pillanatnak élek, nem gondolva a holnapra és átgondolatlanul történne minden cselekedetem. De mindenképp értékesnek tartom azt a gondolatmenetet, hogy a jelen rovására ne merüljünk el túlzottan se a múltban, se a jövőben, mindig maradjunk a mostban és érezzük át minden nap, minden perc jelentőségét. 21/f
2/7 anonim válasza:
A carpe diem elve Horatiustól van "jegyezve" KRISZTUS ELŐTTi időkből. És szerintem nem arról szól, hogy szarjunk a holnapba csak most, hanem,hogy például ne aggódjunk feleslegesen a jövő miatt, érezzük jól magunkat a jelenben. Ragadjuk meg az alkalmakat, mert sose tudhatjuk mit hoz a holnap.
3/7 anonim válasza:
A liberális eszmékkel terjedő idiotizmus tünete
4/7 anonim válasza:
Yolo! :) Így könnyebb elbaszatni az embereket ezzel a jelmondattal.
5/7 anonim válasza:
jelen korban ez a jelentés-anyám apám eltart,nem én fizetem a csekkeket semmi közöm ilyen hétköznapi dolgokhoz,ezért mindenbe sza-rok bele,a szüleim úgy is örökké élni fognak,én meg a nyakukon.
6/7 anonim válasza:
Régóta létezik már, mivel régebbi dolog az emberiségnél.
Az állatok nem mérik az időt, nincsenek tisztában a múlásával, ezért a pillanatban élnek.
Ennek vannak pozitív hozadékai, ezért az emberiség időről időre visszatér ehhez az ősi dologhoz.
Akár az időszámításunk előtt élő Horatius "Carpe Diem" életérzését nézzük, akár a hideg háború Amerikájának az "Élj a mának" filozófiáját, ez mind ide vezethető vissza.
Ettől még használható média mocsokként is, de alapvetően nem az.
7/7 anonim válasza:
Agymosás... valamivel el kell adni a 150+e es ájfon 19et a 15 éves vérpistikének, akinek kötelező fészbúkozni rajta tanórán... aztán évek múlva jön ide sírni, hogy nem tud elhelyezkedni, mert hülye mint egy marék lepke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!