Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi ez az egyszer élünk és...

Mi ez az egyszer élünk és pillanatnak élünk mánia?

Figyelt kérdés
Már régóta létezik mert én csak most tűnt fel az ilyenek vagy már régóta ez van? Senki nem gondol a jövőre? Vagy csak ez is ilyen média mocsok?

2015. jan. 31. 20:20
 1/7 anonim ***** válasza:
A pillanatok átélése az élet szeretete, az én felfogásom szerint. Bár azt nem mondanám, hogy a pillanatnak élek, nem gondolva a holnapra és átgondolatlanul történne minden cselekedetem. De mindenképp értékesnek tartom azt a gondolatmenetet, hogy a jelen rovására ne merüljünk el túlzottan se a múltban, se a jövőben, mindig maradjunk a mostban és érezzük át minden nap, minden perc jelentőségét. 21/f
2015. jan. 31. 20:31
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
A carpe diem elve Horatiustól van "jegyezve" KRISZTUS ELŐTTi időkből. És szerintem nem arról szól, hogy szarjunk a holnapba csak most, hanem,hogy például ne aggódjunk feleslegesen a jövő miatt, érezzük jól magunkat a jelenben. Ragadjuk meg az alkalmakat, mert sose tudhatjuk mit hoz a holnap.
2015. jan. 31. 20:34
 3/7 anonim ***** válasza:
42%
A liberális eszmékkel terjedő idiotizmus tünete
2015. jan. 31. 20:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Yolo! :) Így könnyebb elbaszatni az embereket ezzel a jelmondattal.
2015. jan. 31. 20:43
 5/7 anonim ***** válasza:
jelen korban ez a jelentés-anyám apám eltart,nem én fizetem a csekkeket semmi közöm ilyen hétköznapi dolgokhoz,ezért mindenbe sza-rok bele,a szüleim úgy is örökké élni fognak,én meg a nyakukon.
2015. jan. 31. 21:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Régóta létezik már, mivel régebbi dolog az emberiségnél.

Az állatok nem mérik az időt, nincsenek tisztában a múlásával, ezért a pillanatban élnek.

Ennek vannak pozitív hozadékai, ezért az emberiség időről időre visszatér ehhez az ősi dologhoz.

Akár az időszámításunk előtt élő Horatius "Carpe Diem" életérzését nézzük, akár a hideg háború Amerikájának az "Élj a mának" filozófiáját, ez mind ide vezethető vissza.

Ettől még használható média mocsokként is, de alapvetően nem az.

2015. jan. 31. 21:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Agymosás... valamivel el kell adni a 150+e es ájfon 19et a 15 éves vérpistikének, akinek kötelező fészbúkozni rajta tanórán... aztán évek múlva jön ide sírni, hogy nem tud elhelyezkedni, mert hülye mint egy marék lepke.
2015. jan. 31. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!