Mi a véleményetek Stephen Hawkingról?
Régen híres volt, most a film miatt megint felkapott lesz.
Amúgy meg amiatt lett népszerű mert a tudományos dolgokat a hétköznapi ember nyelvére fordította.
Szerintem azért kicsit túlvan értékelve, a betegsége miatt.De attól még többet tett mint én valaha is tudnék :D
Mindenesetre szerintem néhány dologban elfogult, olyan dolgokban amiben látszik hogy személyes vélemény. + volt pár dolog amiben tévedett.
Én, aki nem értek a fizikához, igazából arra vagyok kíváncsi, tényleg olyan nagy koponya-e. ha valaki téved, az még nem biztos, hogy nem intelligens (persze ezt te sem állítottad). Igen, a betegsége miatt emblematikussá vált, de anélkül is olyan nagy koponya lenne? a tudós világban kérdezem, mert az tény, hogy ő próbálta közérthetővé tenni a fizikát, de a róla alkotott szakmai vélemény milyen?
Köszi a választ.
Megjegyzem, az sem felesleges, hogy egy ilyen betegség miatt híres legyen, valóban nagy dolog így teljes életet élni, ha nevezhetjük annak az övét.
Mivel nem ismerem személyesen, mint embert, ezért nincs is róla véleményem.
(jó film egyébként? érdemes megnézni?)
Na, igen, erre voltam kíváncsi, hogy más tudósok által elismert-e.
Utolsó előtti: nem is azt kértem, hogy a humoráról alkoss véleményt. de egyébként nekem tetszett a film, a főszereplő színészi játéka szerintem nagyon jó. Amúgy sokan hiányolják a tudományos dolgokat a filmből. Szóval hangsúlyoznám (és ez szerintem közel sem baj, csak így kell hozzáállni): ez a film Stephen Hawkingról ÉS feleségéről szól, és egy szerelmes történet. Különben a sztori nem állna meg ott, ahol megáll (nem napjainkig tart). Szóval szerintem nagyon jó film, de az elméleteit nem ebből fogja senki megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!