Miért vannak az emberek megsértődve, ha egy kicsi üzletben nem tudnak nekik visszaadni húszezresből?
Komolyan, ma annyi retardált jött be az üzletbe, ahol dogozom...
Az egyik keres egy terméket, felsorolok neki vagy 10-et, hogy melyik azok, majd rámutat random 2 másikra, hogy "akkor ez a kettő az?".
A másik nem képes érthetően feltenni a kérdését, aztán távozik fél perc múlva duzzogva, hogy én nem segítettem neki...
A harmadik bejön, kér, majd közli, hogy akkor ő most ezt elviszi, és fél óra múlva hozza a pénzt... (nem, még sosem láttam itt az embert - törzsvendégnek odaadom így is esetenként)
De a legjobb... Jön hétfő reggel nyitás után fél órával, kér valamit durván 300-400 Ft-ért, és adja a húszezrest, és még én vagyok a köcsög, hogy nem tudok neki visszaadni. (mivel egyedül vagyok, nem tudom itt hagyni a boltot, hogy kimenjek felváltani, csak ha kiküldöm az embert és bezárom az üzletet, de persze az se jó)
És ami még nagyon ki tud borítani, amikor telefonálva jön be valaki, vagy bent csöng a telefonja, felveszi és itt dumál 10 percet.
Egyszerűen nem értem. Én sosem megyek be nagy pénzzel egy kicsi üzletbe, mert tudom, hogy gondot okoz nekik, előtte felváltom nagyobb üzletben. Vagy otthon vagy spar, cba stb.
És alapvető, hogy nem megyek be üzletbe, amíg telefonálok, bejezem kint, vagy ha bent cseng a telóm, kimegyek addig.
Mit gondoltok ezekről meg az ilyen emberekről? Vagy ha ti is csináltok ilyeneket, akkor mi vezérel titeket??
Ne vedd magadra, és más eladó se akire nem vonatkozik, de sokszor boltokban:
- az eladók fele még köszönni sem képes
- másik felét úgy kell elkapni, hogy segítsen valamiben és még fel is van háborodva, ha kérdezel valamit
- morog a húszezresért, a tízezresért az ötezresért stb.
- azt, hogy köszönöm, viszont látásra szintén nem nagyon ismerik
Úgy csinálnak mintha ők tennének neked szívességet, hogy kiszolgálnak.
(Én pl. ahol kifejezetten taplók nem megyek be többet inkább elsétálok egy messzebb lévőbe)
Ez a köteles vagyok elfogadni kicsit erős. Jó elfogadom de ha az összes pénz a kasszában nem elég arra, hogy visszaadjak mi a jó fenét csináljak? A főnököm meg csak annyit mond old meg. Egyébként pl külföldön rengeteg helyen ki van rakva, hogy 200 és 500 eurós bankjegyet nem fogadnak el csak ha annyiért vásárolsz. Egyébként meg kérheted a fizetésed egy kis részét mondjuk 10 ezresekben meg 5 ezresekben is nekem nem kerül semmibe.
Aki meg 20assal fizet na az se utazott még buszon. 300 forintos jegyet egyszer 5ezressel akartam fizetni azt mondta a sofőr nem tud vissza adni így nem is fog elvinni nagy nehezen felkéreckedtem és a végállomásra visszakaptam egy részét. Ilyen esetbe nem tudsz visszapofázni mert ott hagy g*cibe ő leszarja.
Azért 20 ezer alatt nem csak 10 dkg párizsi van, meg 2 rágó...hanem sokkal több dolog is.
A fizetésemet meg nem fogom kérni 5-10 ezresekbe, csak hogy boldog legyen a boltos. Ahol ilyeneket, oda többet nem megyek. Nah meg sok helyen még az 5-10 ezresekért is morognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!