Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A generációk hogyan vannak...

A generációk hogyan vannak meghatározva?

Figyelt kérdés
Szóval mi alapján döntik el, hogy egy generáció mettől meddig tart, mikor kezdődik egy újabb generáció?
2015. jan. 8. 20:35
 1/2 anonim ***** válasza:
37%

Az 1950 körül született sok művész, író, zenész volt a "Nagy Generáció".

Azután volt egy átlagos generáció,

mostanában viszont úgy látom, hogy többnyire csak degeneráció van!!

2015. jan. 8. 20:47
 2/2 anonim ***** válasza:

Egy generációt ha jól tudom, 20-25 évben mérnek, azért, mert annak idején ennyi volt a férfiak átlagos kora, amikor gyerekük született. Vettek egy átlagot, és azt mondták, hogy akkor ez egy generáció, mert így könnyebb számolni. Tehát ha ezen az elven haladsz, akkor a szüleid kb 25 évesek voltak, amikor születtél, és a nagypapád is kb 20-25 volt, amikor apud/anyud született stb.

Azért a férfiakkal számoltak, mert anno a lányokat igen hamar (14-16) férjhez adták, hogy szüljenek minél többet, de a férfiakkal vártak kicsit tovább.

Aztán ha nagy marhaságot mondtam, akkor javítsatok ki, de én így tudom.

2015. jan. 9. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!