Akik az adományokat kapják, miért nem védekeznek?
Tegnap volt a fókusz pluszban a nehéz helyzetű családokról szó. Aki beteg gyereket nevel, azt én is sajnálom. De akinek 5-6 gyereke van, és majdnem rájuk omlik a ház nem értem: minek szülte meg a 4.-et??? Nyilván a kicsiket sajnálom de az ilyen szülőket tényleg nem értem. Ma már nem az a világ van, hogy nem lehet védekezni...
És nem egy ilyen családról volt szó, nem tudom láttátok e műsort.
Csak az én fejemben fordul meg ez a kérdés?
Nem,én is pont ezt kérdeztem a férjemtől tegnap este.
Nem értem én sem,de végül is nem az én dolgom.
Ezek az emberek annyira csorok, hogy arra sincs penzuk (pl. ha faluban lakik be kell rendszeresen utaznia a nodokihoz es feliratni a fogamzasgatlot es azt ki is valtani - penz az utazas, a varakozas is penz (maganra vegkepp nincs penzuk) es penz a gyogyszer is. De penz az ovszer is (tiz darabos doboz siman 2000 ft vagy afolott).) Mindekozben ha otthon a csorosag miatt semmi ertelmeset nem tudnak csinalni, mit csinalnak? Mit csinalnak a hidegben, ha nincs megfelelo futes? Osszebujnak, ha osszebujtak vagy unatkoznak hat szexelnek. Ha szeretnek szexelni es ki je szeretne, akkor meg mar tobb menetet is lenyomnak es akkor a par ezer forintos ovszerrel kitorolhetik...az esemenyutaniert is folosleges rohangalni az is penzes dolog stb. Raadasul ezekben a csaladokban gyakori az is, hogy apu a csaladeltarto vagy legalabbis probalkozik es a feszultseglevezetes szinten a szex es ha anyu bizonyos napokon esetleg szeretne is ellenallni (pl. kozepidoben mert mondjuk tud rola, hogy akkor nem kene), akkor se lehet (jo esetben azert nem eroszakoljak meg, de vannak olyankk is.
Masreszt a mar eleve szegenyeknel a gyerekekhez is mas a hozzaallas.
Ha nem akarja a modosabb reteg, hohy ennyi szerintuk feleslegesen csoro gyerek szulessen, akkor ki kell menni az utcara es azert tuntetni. hogy ingyenes legyen a fogamzasgatlo vagy osszanak adomanynak ovszert...
Aki nem nagyon csoro az nem fogja ezt erteni soha. (es minden rosszhiszemuseg nelkul neha azert kell harmadik/negyedik gyerek, mert bizony a jelenlegi tamogatasi rendszerrel ugy jobban ki lehet jonni, mint az eggyel vagy a kettovel...ergo jobban megeri negygyerekes csoronak lenni, mint egygyerekesnek es ez nagyon szomoru!!!)
Megsúgom, hogy sok helyen az önkormányzat szociális alapon fizeti a spirálfelhelyezést...
Szóval innentől nincs értelme arról beszélni, hogy nincs pénz gumira/tablettára, mert van ingyenes megoldás is!
Én konkrétan törvényt hoznék, hogy ha valaki már X. számú gyereket se tud eltartani (pl. ingyen mindenre és rendszeres gyermekvédelmire jogosult;), akkor a további gyerekek után semmi se járna és kényszer-sterilizáltatni kell az illetőket.
A fentiekből pedig az is következne, hogy pl. ha valaki éppen terhesen veszíti el a munkáját, akkor neki még járna a szoc. ellátás, mivel korábban nem igényelt semmilyen segélyt, mert akkor még el tudta tartani a gyerekeit.
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__64198..
Ez a kérdés is ezzel a témával foglalkozik, pont a napokban kérdezték.
Egyébként, ha nem is minden esetben, de többségben elmondható, hogy ezek a szegény családok tanulatlanok is, logikai gondolkodás nélkül. Egyszerűen nem fogják fel a következményeket, nem arra gondolnak, hogy sokba kerül a gyereket eltartani, hanem az óvszert nem veszik meg inkább. Arra nem gondolnak, hogy etetni egy gyereket (bocsánat, egy tucat gyereket!) többe kerül, mintha megvették volna az óvszert...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!