Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért kell némely embernek...

Miért kell némely embernek lenéznie a fiatalokat, akit nem mellesleg eltartják magukat?

Figyelt kérdés

Sokszor akad olyan ember, aki azért mert 40-50 éves, lenézi a 20-25 éveseket, mondván "ők még gyerekek", holott az a fiatal semmivel sem kevesebb, dolgozik, eltartja magát, nem a szülein él, tehát teljes felnőtt életet él.

És! Ami a legfontosabb!

Előfordul, hogy egy ilyen fiatalnak több esze van, mint egyes "korosabb felnőttnek"...

2014. dec. 15. 11:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Borzasztó modorosan írsz.
2014. dec. 15. 12:23
 12/17 A kérdező kommentje:
11-es, mire gondolsz?
2014. dec. 15. 12:25
 13/17 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy minden korosztályban vannak olyan emberek, akik másokon élik ki a saját sikertelenségüket és frusztrációjukat. Én is találkoztam olyannal, aki minden különösebb ok nélkül fikázott, csak mert nekünk 20-25 évesen már több van, mint neki. Pedig tényleg semmi rosszat nem tettem, csak megosztottam az örömömet a baráti társaságban amikor építkeztünk. (Hozzáteszem, volt aki velem együtt örült. Érdekes. Neki miért nem volt velem gondja? Talán mert neki már akkor gyönyörű nagy családi háza volt, a fikázó meg pár négyzetméteren élt panelban.) Őszintén? Lesz-rom. Nekem ettől nem lesz az életem sem jobb, sem rosszabb. Sosem néztem le azt akinek kevesebb van, de nem is beszéltem ki azt, akinek meg több. Sokan nem bírják hallani ha másnak jó és azt már rosszindulatú dicsekvésnek veszik, személyes sértésnek. Én örömmel hallgatom amikor az ismerőseimnek sikerül valami, még akkor is, amikor én is szeretném ugyanazt, de (még) nem értem el. És nem gondolom hogy csak dicsekszik. Az ember olyannak látja a világot, amilyen ő maga. :)
2014. dec. 15. 12:30
 14/17 anonim ***** válasza:
A kor nem érdem, hanem állapot. Az érdem az, ha letettél valamit az asztalra.
2014. dec. 15. 13:12
 15/17 anonim ***** válasza:

ez mindig is így volt, a idősek egy része lenézte a fiatalokat. sokszor ez csak frusztrációból fakad.

igen, tényleg az a poén, h sokszor egy értelmesebb 14 éves sokkal okosabb, mint az átlag 50 éves ember, ráadásul még van személyisége is.

jobb, ha hozzászoksz, h a legtöbb felnőttnek/idősebbnek ilyen egyszerű, sablonos gondolkodása van: "a szülőnek mindig igaza van, a 20 éves még gyerek" stb.

2014. dec. 15. 16:53
 16/17 anonim ***** válasza:

"Nincs szó lenézésről, az a fiatal semmit nem ártott az idősebb korosztálynak, munka terén is teljesen együtt működik velük.

Egyszerűen csak fitogtatja magát az idősebb, mert hogy ő idősebb, te meg gyerek vagy fiam, holott több munka vagy teher szakadhat a fiatalabbra."

erre céloztam, sok idős egyszerűen frusztrált és irigykedik az fiatalokra. aki 40-50 évesen nem intelligens, nem boldog, annak nem marad más, mint a fiatalok szidása, meg dicsekvés a saját korával.

2014. dec. 15. 17:00
 17/17 A kérdező kommentje:
:/
2014. dec. 16. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!