Te ilyenkor mit csinálsz?
Ez mit jelent?
"és még kb. 03:15 tanulnod kell?"
Én is tudok kifejezéseket (poliominid goligon, ólomköpenyes vulkanizálás, astabil multivibrátor), de fibroblasztokról tuti nem álmodnék, mert azoknak a létezéséről sem tudok.
De ha efféle érne, akkor nagyon büszke lennék magamra a kreatív álmomért :D
Csak a tanulás lombozna le. Sose tudtam éjszakázni, bár egyetemen párszor megcsináltam vizsga előtt.
03:15-ig. Ezt szerettem volna írni.
Ha a fogalmazásmódom nem tetszik:
Cím:Te mit tettél volna a helyében?
Bevezetés: Sötét éjszakában egy nyolcadik osztályos diák ült egy fotelben, mely egy kis szobában állt a számítógép előtt. Sokat kellett tanulnia még az este szegénynek, ezért ült benne a tankönyvével.
Tárgyalás: Gondolt egyet, méghozzá milyet! Oly csavaros, s még a csavarosabbnál is csavarosabb gondolat szökött a fejébe. Emezt tartalmazta: "Leütöm a tanárt, a hülyeségeivel együtt. Elmegyek, s egy mogyoróvesszővel úgy elnáspángolom, hogy még a témazáró is csak úgy jajgatni fog beléje!
De nem! Nem teszem meg. Ez, ez...
...energiapazarlás! Ezt nem engedhetem meg. Hisz kell az erő, hogy tanuljak. A harmadfokú égési sérülések, s a limfociták tudományát mind magamba kell szippantanom."
Eme gondolattal ültében hirtelen álomba merült. Oly gyorsan, mint a gondolat. Húsz perc után rögvest felébredt a rémálomból. Kínjában ezt a kérdést tette közzé a http://www.gyakorikerdesek.hu oldalon. (lásd. fent) A kérdés kiírása után alig telt el egy óra, ismét álomba zuhant. S álmában mi történ! Megvilágosodott! (nem, nem arra gondolok hogy rájött, mekkora egy kalap sz*r ez az oktatási rendszer,nem.) Ha kettő napja elkezdi megírni a puskát, - elnézést a csúf kifejezésért, a segédcetli valóban megfelelőbb lenne ide - akkor már készen lenne vele.
Befejezés: Látod, ha szegény diáklány okosabb lett volna, a cetlit már két napja elkezdi megírni.
Vagy inkább aludt volna? Aludni jobb, így visszanézve ráébredtem. Ráadásul hasznosabb.
Itt a fogalmazásmódod, remélem tetszett.
(Amúgy az a vicces, hogy tz utáni nap álmomban fülorrgégészetből mentem szigorlatozni...)
Hány éves vagy?
Nem lehet, hogy azt jelenti, fül-orr-gégész kéne legyél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!