Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Arabok, vagy bárki, aki...

Arabok, vagy bárki, aki kapcsolatban áll velük! Erről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek a Szaúd-Arábiai, vagy más arab országokban élő nők helyzetéről?? Szerintetek is annyira alsóbbrendű lényként vannak kezelve, mint ahogy a fátyol mögött című könyv leírja??

Szerintem elég durva, hogy a muszlim nőknek csadort kell hordaniuk, és ha már idegen férfiakkal egyáltalán szóba állnak, halálra kövezik őket, míg a férfiak annyit k*rvázhatnak, amennyit akarnak.

Nem hinném, hogy ez el lenne túlozva, bár sokan ezt állítják.

Őszinte véleményeket kérek!

2014. nov. 23. 16:39
 1/9 anonim ***** válasza:
33%
Nem könnyű , de az ő dolguk . Az arabot és más népeket nem érdekli itt mi a számunkra hátrányos se nőt se férfit . Küzdjenek magukért és egymásért . Itt is van gond és feladat . Sepregessen mindenki a saját udvarán .
2014. nov. 23. 16:46
 2/9 A kérdező kommentje:

Örülök neki, hogy téged ennyire hidegen hagy ez a téma, gondolom az is, hogy arrafelé a 12-13 éves kislányokat, a menstruáció első jelére férjhez adják egy náluk 40-50évvel öregebb férfihoz. Meg gondolom azt is letojod, hogy sokan még mindig körülmetélik a lányaikat, hogy soha ne élvezhessék a szexet.

Mindenki sepregessen a maga udvarán? Persze, nálunk nagyon kell sajnálni a cigányokat, segélyezzük őket, blablabla. Nos, ha ők nagyon akarnák, vihetnék valamire. Pl. Nem kéne nekik már 14 évesen teherbe esni, és abbahagyni az iskolát.

De ezek a szegény arab nők semmit sem tudnak tenni, hogy megszüntessék a felettük uralkodó férfiak uralmát! Ebbe mért nem gondol bele senki??

2014. nov. 23. 17:51
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
Abban a könyvben hatalmas hülyeségek vannak leírva, de komolyan, nem mondom hogy szaudiban minden rendben van, de azert a könyv túloz egy keveset, muszlim országban elek, es a csatornák nem a no megalázása a lényege, hanem annak megvédése.
2014. nov. 25. 00:01
 4/9 anonim ***** válasza:
63%

A fátyol mögöttnek kb annyi köze van az arab világhoz, mint ahogyan az Indul a bakterház jellemzi a mai magyar társadalmat. Az meg, hogy "arrafelé" elég érdekes meghatározás, mert rengeteg arab ország van és mindnek más a kultúrája. Nem lehet összehasonlítani pl egy szaudit meg egy katarit (katari sógornőm pl egyetemre jár, autót vezet, eljár barátnőkkel bulizni, csinos ruhákat hord, kendőt is, de nem kényszerből, hanem mert neki így természetes, így erkölcsös és szerelemből házasodik, nincs körülmetélve, ahogy a családból egy nő sem).

Biztos, hogy vannak elmaradott részek, pl itt Egyiptomban, falusi helyek, ahol még mindig szokás a FGM, de ez NEM vallási dolog, nincs az a vallás, ami ezt előírná, hanem egy barbár, elmaradott szokás, ami egyébként be is van tiltva törvényileg.

A muszlim nőknek meg mi vagyunk a sajnálatra méltók, hogy az utcán miniszoknyában meg kidobott csöcsökkel mászkálunk (már aki..) és a férfiak csak egy darab húst látnak bennünk. A kendő az életük, kultúrájuk része, nem tekintik elnyomásnak. Hogy mégis van olyan, akinek nem tetszik, vagy nem szereti hordani, az normális, nem vagyunk egyformák.

2014. nov. 25. 09:58
 5/9 A kérdező kommentje:

Én nem az iszlám vallást fikáztam, de hallottam már azelőtt is, mielőtt elolvastam a könyvet, hogy Szaúd-Arábiában vannak elég elvetemült dolgok. Egyébként a körülmetélés valóban nem vallási szokás, de nagyon sok helyen még mindig megcsinálják, annak ellenére, hogy már a világ valamennyi országában betiltották. Egyébként én nem a kendőről beszélek, hanem konkrétan a földig érő, mindent eltakaró csadorról. Semmi értelme. Elhiszem, hogy nem a nő megalázása, hanem védelme a cél, de ezzel csak az ellenkezőjét érik el, a férfiak egyre inkább felizgulnak, hogy na vajon mi lehet a ruha alatt - szerintem. Amúgy meg nem mondtam, hogy mindenki ilyen, de vannak elég elvetemült emberek, sajnos.

Nem hinném, hogy a könyv kitaláció lenne, Jean Seasson biztos nem csak úgy kitalálta, hogy hé, mi lenne, ha megaláznánk az arabokat, tök jó lenne, nem? Elhiszem, tényleg nem minden muszlim férfi olyan. De azt hiszem, ez a könyv mégiscsak az igazságot írja le.

2014. nov. 28. 20:20
 6/9 anonim válasza:
75%

Jajj, hagyjuk már ezt a fátyol mögött c. című könyvet.

Meg a Lányom Nélkül Soha. Na az se kutya film. Még jó hogy a hülye amerikaiak forgatták le, hogy lejárassák Iránt.

A kérdésedre válaszolva, ez nagyon változó.

Én 5 hónapot laktam Rijádban, nekem is hordanom kellett kendőt. És kicsit tényleg durva volt.. de én amúgy csíptem Szaúd-Arábiát, mert lenyűgöző ország.

Most Abu-Dzabiba élek, és úgy tűnik egy jó ideig még itt is fogok. Itt nagyon más a nőkkel való bánásmód. De tényleg. Egyenjogúság kőkeményen, és gazdagság.

2014. nov. 28. 22:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Elég sok olyan dolgot ír a könyv ami totális hülyeség, par dolog: Szaudiban nincsenek férfi nőgyógyászok, vagy szülészek, a Kaababa, nem lehet bemenni, a király szokott bemenni egyszer egy évben, a kendő viselete ugyan kötelező, de nem a niqabe, arról meg szó sincs, hogy meg a szemüket is takarniuk kéne, mint ahogy azt a könyvben említi (a tálib uralom alatt Afganisztánban volt rá egyedül példa). A propaganda meg így működik, írnak valami lejárató szépirodalmat, sokkal jobban működik, mintha a hírekben fikáznának egy országot.

Biztos van olyan is, akinek pont az jön be, aki mindenét eltakarja egy fekete kendővel, de szerintem nem lehettek ezzel valami sokan (kinek a pap kinek a Pálné) azert általában nem őket szokták zaklatni, meg ok eleve azert öltözködni így mert a többit a férjüknek tartogattak....

2014. nov. 28. 23:28
 8/9 A kérdező kommentje:
Jól van akkor. Majd egyszer elmegyek Szaúd-Arábiába, hogy a saját szememmel győződjek meg a dolgokról.
2014. nov. 29. 15:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez már jobban hangzik. (:
2014. nov. 29. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!