Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik a legszebb...

Szerintetek melyik a legszebb nyelv? És melyik a legcsúnyább?

Figyelt kérdés

2014. nov. 23. 16:39
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
53%
Utolsó vagyok, szerintem a német tök jó, én szeretem. De az angol meg a francia a szerelmem :D
2014. nov. 23. 21:06
 12/32 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem a magyar a legcsúnyább mert annyi olyan szó van benne amivel a másikat ócsárolni tudjuk míg más nyelvekbe alig van.
2014. nov. 24. 11:38
 13/32 anonim ***** válasza:
68%

Én imádom a magyart és a legtöbb nyelvben találok valami szépet, csak két dolog van, ami idegesít:

A túl erős, nyávogós, orrhangú brit angol/akcentus

és a spanyol. Nem bírom a spanyolt.

(Persze ez csak az én véleményem és nincs bajom semmilyen nemzetiséggel, csak egyszerűen nem tartom különösebben fület gyönyörködtetőnek a fenti két nyelvet.)

2014. nov. 24. 17:01
 14/32 anonim válasza:
36%

legszebb:magyar,angol

legcsúnyább:német

2014. dec. 16. 18:07
 15/32 Victory1995 válasza:
72%
Magyar az szép nyelv. De magyaron kívül a francia.
2015. máj. 7. 22:56
 16/32 anonim válasza:
51%

Magyar

Magyar után a Francia a legszebb: https://www.youtube.com/watch?v=yleB8fUXudw

1. Magyar/Francia

2. Angol

3. Spanyol

Legcsúnyább meg nem tudom. Talán a Német az olyan durva.

2015. máj. 7. 23:01
 17/32 anonim ***** válasza:
83%

Legszebb:

-francia: főleg a daloknál tűnik fel, hogy az angol verzióknál mennyivel lágyabban hangzik

-angol (brit nekem jobban tetszik): mivel az R-eket hogy is mondjam, elnyelik, plusz ott van az I-nek az "áj" variációra is, szinte nincsenek is durva hangzású szavaik

-japán: ez lehet furcsán hangzik, de aranyosan hangzó szavakat használnak pl. moshi moshi

Legcsúnyább:

-holland: szerintem az egész úgy hangzik, mintha egy német (a német hangzással nincs semmi bajom) hörögne... -skandináv nyelvek: "lightos" holland

-vietnámi: mintha űrlények beszélgetnének

2015. máj. 8. 11:26
 18/32 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon tetszik, hogy az egyetlen embert, aki megmondta a tutit, simán lehúztátok 0%-ra :) Itt is látszik, hogy az embernek már meg sem akarjátok hallgatni a véleményét! Egyébként szerintem minden idők legszebb nelve a (#1) Latin, ezáltal nekem a kedvenceim ez ebből származó nyelvek, pl.: #2 Olasz/Spanyol #3 Francia, de nagyon tetszenek a germán nyelvek is pl.: #4 angol. Állati szép, és hatalmas szókinccsel rendelkező nyelv a (#5) Magyar, de nem vetem meg a távolkeleti nyelveket sem, melyek a saját maguk módján szépek. Ilyen a Mandarin, a Japán, vagy az ősi Szanszkrit. Személyes véleményem szerint egyébként ronda nyelv nincs, csak érdekes. Pont emiatt az érdekessége miatt emelném ki a szláv nyelveket, különösen a (szlávok közt(#1)) Cseh nyelvet, a (#2) Horvát nyelvet , és a (#3) Orosz nyelvet. Viszont számomra is vannak kevésbé kedveltek, mint az Ír, Svéd, vagy a Német. Azonban úgy gondolom, hogy ezeknek is megvan a maguk szépsége, és előnye.
2015. júl. 13. 17:24
 19/32 anonim ***** válasza:
34%
Előző vagyok. Elnézést a kötözködés miatt, most látom, hogy az ember csak poénkodott egyet.
2015. júl. 13. 17:30
 20/32 anonim válasza:
14%

Legszebb: magyar, német, orosz

Legcsúnyább: francia, szlovák, holland, román

2015. szept. 1. 22:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!