Miért ennyire nemtőrödőm a legtöbb ember?
A legtöbb kérdésnél azt kapja meg szerencsétlen kérdező, hogy "mi közöd hozzá", "törődj a magad dolgával", "de jó hogy ez a legnagyobb bajod". Komolyan mondom nem tudom, mit akarnak az emberek ezzel elérni.
Egy normális családban, a családtagok törődnek egymással. Mégis ha valaki leírja, hogy a szülei válnak/a testvére bajban van/valamelyik rokona valami rosszat csinált, egyből jön a savazás.
Ha valaki kiírja, hogy verik a gyereket/anyát a szombédban, egyből elküldik a sunyiba.
Ha valaki kiírja, hogy a legjobb barátja/barátnője élete legnagyobb hülyeségét akarja elkövetni, egyből elküldik.
De miért vagytok ennyire közönyösek? Nem az lenne a normális, hogy törődünk egymással? Nem az lenne az alap, hogy segítjük a másikat a bajban? Nyilván nem kell ok nélkül, vádakkal fenyegetőzve nekirontani másoknak, de a hozzászólások alapján még a saját családtakunknak se segítsünk, szúrja el az életét, haljon bele, csak mi ússzuk meg konfrontáció nélkül...
Komolyan mondom nem értem, hogy tudtok ti ennyire közönyösek lenni a környezetetekhez.
Ja és minél bizonytalanabb a kérdező (mert nyilván ő sem tudja, mit csináljon) anál keményebben nekiesnek, hogy mekkora egetverő barom, amiért egyáltalán eszébe jutott cselekedni ahelyett, hogy végignézné családtagja tönkremenetelét.
(nyilván nem azokhoz szóltam, akik normális válaszokkal igyekszenek ötleteket adni a kérdezőnek)
Hát ja, csak annyira kiábrándító az emberek viselkedése, hozzáállása az egész élethez, mindenhez és mindenkihez.
Ennyi erővel már lehetne kedvesnek is lenni és akkor nem mászkálnának mogorva emberek kora reggeltől késő esti az utcán. Tényleg mindenhol csak a közöny, agresszivitás és mások lenyomása látható.
Párszor én is ki merészeltem írni kérdés, melyben kíváncsi voltam idegenek véleményére, de egyetlen egyszer sem sikerült "nem szétszedetni" a kérdésem. Akármit írtam, csak belémkötöttek.
A legszomorúbb, hogy az emberek még az erőszakkal, családon belüli erőszak vagy állatok elleni erőszakkal szemben is teljesen közönyösek, inkább elfordítják a fejüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!