Miért érzem úgy, hogy nincs kedvem élni? Mi lehet az oka?
Lehet hogy depressziós vagy. Egyeseknél az őszi, téli időjárás is előhozhatja.
Lehet hogy úgy érzed ha meglennének azok amik tetszenek és megszabadulnál azoktól amik nem akkor már nem lennél önmagad.
Ilyen kérdésekből itt naponta van három, olvasgass vissza, biztos találsz a te esetedre is használható válaszokat.
Nagyjából az lehet az ok, hogy sokat unatkozol. Dolgozz sokat otthon, járj el szakkörökbe, vagy bármilyen csoportos helyre. Sok apró siker hozza a megelégedettséget.
Röviden. A ragozást meg majd visszaolvasod mástól.
Én is így voltam vele, mindig volt egy aktuális probléma, vagy magammal vagy mással, de rájöttem, hogy mindig stresszelek valami miatt. Ha megoldódik a probléma vagy sikerül változtatni, rövid időn belül újra jön a motiválatlanság és életuntság. Mostanra már beletörődtem ebbe, elfogadtam az állandó stresszt - ami lényegében nélkülözhetetlen, mondhatni az élet értelme - így néha még jó a kedvem is. (:
Szerintem azt csináld amit szeretsz mert ha csak szenvedésből csinálsz dolgokat, hogy lefoglald magad akkor még ha egy ideig látszólagosan jónak is tűnik, a végén kezdődni fog minden előről.
Na, hát ezzel kellett volna kezdened, egy jellemrajzzal magadról. Meg is van a diagnózis:
Egy ostoba, elkényeztetett tyúk vagy, aki beleköt azokba, akik segíteni próbálnak rajta. Ha így folytatod, még sajnálgatod magad pár évig, aztán öngyilkosságot kísérelsz meg, de ez sem jön össze, megkeseredett vénlányként tengeted napjaidat.
Dolgozz sokat, foglald el magad mindig, próbálj emberséges lenni másokhoz, ez segíthet rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!