Mit tegyek? Elhivtak egy buliba de nincs kedvem menni.
Mond el az igazat, hogy nincs kedved menni mit kell ezen agonizálni?
Egyébként meg szólj rájuk, ha ilyen erőszakosak.
Nagyon ismerős! Ugyanez van velem is. Mindig elhívnak diszkóba, én meg minden alkalommal elmagyarázom, hogy én semmit nem élveznék az egészben...nem tudok és nem szeretek táncolni, egész más a zenei világom, beszélgetni meg tudunk, olyan hangosan szól...de ők sem értik meg, hanem könyörögnek napokig.
Nagyon ritkán elmegyek velük, ha pl egy közeli barátom a szülinapját ünnepli ott, ennyit kibírok. De többször nem megyek mert rosszul érzem ott magam. Erősnek kell lenni, határozottnak. Ezt nekem is meg kellett tanulni. Addig könyörögtek, míg igent mondtam, aztán a buliig egy hihető kifogáson törtem a fejem...nagyon átlátszó volt sokszor.
Volt, h 5 napon keresztül felhívtak napi 2szer, h rábeszéljenek, nem szabad hagyni. Ellen kell állni és előbb-utóbb megértik, aztán már egyből felfogják a nemet mert tudják, h nem engedsz belőle. Kitartást! :)
Lemaradt:
Szóval, ott tört meg nálam ez a dolog, mikor 5 napon keresztül hívogadtak...és kifakadtam, ordítani kezdtem vele, hogy "Nem igaz, hogy nem fogod fel, hogy nem akarok menni". Ezt elmondta a többieknek is, hogy én hogy beszéltem vele. Persze megsértődtek, de értettek belőle. Aztán átgondolták a dolgot és visszavettek egy kicsit. Azóta(általában) elsőre megértik azt a szót, hogy NEM.
Mondd meg, hogy fáradt vagy, nincs kedved, és kész.
Nekik jó szórakozást kívánsz, de te most inkább pihenni szeretnél.
Nehogy már valakit bulizásra erőltessenek...
Mérlegelj.
Egyrészt ha nagyon nincs kedved menni, akkor megmondod h nem mész, kész le van tudva. Másrészt egy buliba nem halsz bele, a barátaid örülnek majd, lehet jól is éreznéd magad. És azért benne van hogy ha valaki sokszor kivonja magát, akkor legközelebb hívni sem fogják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!