Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ezek alapján én zárkózott...

Ezek alapján én zárkózott vagyok? Mit tudnék kezdeni a viselkedésemmel? Egyáltalán kell bármit is csinálnom, ha már megszoktam így?

Figyelt kérdés

Felvázolom a helyzetet. Alapesetben nem vagyok barátságtalan, de őszintén szólva egy barátom sincs, sőt túl közeli ismerőseim sem, akikkel tartanám a kapcsolatot (egyedül a szülők azok, akikkel hetente egyszer beszélek, illetve a kollégáim). Nem akarok barátokat, ismerősöket. Azért nem, mert szégyenlem magam, amiért nem jártam neves iskolákba, nincs versenyképes szakmám, buta vagyok és nem voltak jó munkahelyeim (most van de én minden reggel úgy megyek be, hogy a nap végén elküldenek mert nem vagyok elég jó - próbaidő vagyok még). Mások egyetemre járnak/jártak vagy van jó szakmájuk, jó helyen dolgoznak, stb. Azért, hogy elkerüljem a kellemetlen kérdéseket (hol tanultál/hol dolgozol?) inkább kerülöm az embereket. Akkor lennék hajlandó nyitni az emberek felé (esetleg egy közösséghez csatlakozni), ha:

-lenne minimum egy főiskolai végzettségem (olyan, amit nem gúnyolnak ki vagy becsmérelnek le)

-stabil lenne a mostani munkahelyem (szerintem kirúgnak a jövőhónapban)

-lenne minimum 2 millió forint félretett pénzem, mint vésztartalék

Ezekkel az érzésekkel közel 5 éve nem tudok mit kezdeni. Sőt mi több, már ha akarnék sem tudnék változtatni magamon.

2014. nov. 15. 11:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha rosszul érzed magad, akkor tegyél ellene, és csináld meg a főiskolát, akár levelezőn, gyűjtögess pénzt és keress egy jó munkahelyet. Ha jó így, akkor nem kell változtatnod.
2014. nov. 15. 12:10
 2/6 anonim ***** válasza:
önértékelési problémáid vannak alapvetően, és önbizalomhiányod, ezen a főiskola vagy a félretett pénz sem segítene, csak tüneti kezelés lenne.
2014. nov. 15. 12:26
 3/6 A kérdező kommentje:
Ahhoz túl buta vagyok, hogy megcsináljam a főiskolát. Az önértékelési problémával mit lehet kezdeni?
2014. nov. 15. 12:27
 4/6 anonim ***** válasza:

A baj, hogy alapból negativan állsz hozzá...

A főiskola elvégzéséhez sem kell kiemelkedő okosság, csak szorgalom, és kitartás...

2014. nov. 15. 12:42
 5/6 anonim ***** válasza:

"Az önértékelési problémával mit lehet kezdeni?"

Talán pszichológushoz fordulni a legokosabb.

2014. nov. 15. 12:50
 6/6 anonim ***** válasza:

Aki ezek alapján ítél meg, azzal nem is érdemes barátkozni, de szerintem az emberek döntő többségének nem számít, hogy van-e 2 millió félretett pénzed.

Egyébként szerintem is önértékelési problémáid vannak, és nem csekély mértékben, ezért nem ártana felkeresni egy szakembert.

2014. dec. 8. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!